3 tips voor effectieve Influencer Marketing

Wat is Influencer Marketing?

Mensen met “invloed” worden in de digitale marketing “Influencers” genoemd. Dit zijn mensen wiens mening veel mensen bereikt. Deze mening wordt besproken en deze mening wordt vaak ook “beantwoord”. Een influencer kan er dus voor zorgen dat een bepaald onderwerp meer aandacht krijgt dan andere onderwerpen. En als je een bepaald product of dienst bekend wilt maken, dan kun je proberen om influencers voor jezelf te gebruiken, dit wordt ook wel Influencer Marketing genoemd. Maar hoe werkt Influencer Marketing en wat zijn de beste strategieën voor succes?

 

Mensen luisteren naar mensen met “invloed”

Je Influencer Marketing begint altijd op een bepaald punt: bij je product of dienst. Op basis hiervan zoek je naar de juiste doelgroep. Mensen voor wie je product of dienst geschikt zou kunnen zijn, mensen die er een voordeel uit halen of er een probleem mee kunnen oplossen. In een dergelijke doelgroep zijn er altijd mensen die meer “influence” hebben dan anderen. Een blogger met een goede reputatie is iemand wiens mening wordt gebruikt door andere mensen met vergelijkbare interesses. Je weet dit onder andere van beroemdheden, atleten en acteurs.

 

George Clooney maakt reclame voor koffiecapsules omdat hij in de publieke belangstelling staat. Hij is een populaire acteur, die veel mensen kennen. In veel gevallen hebben mensen de neiging om onbewust en zonder vooringenomenheid op zulke mensen te reageren.

 

Beïnvloedende marketing op basis van vertrouwen

George Clooney’s speciale positie wordt gebruikt door de fabrikant van de koffiecapsules. Achtergrond: Als George Clooney dit merk aanbeveelt, dan neemt de kans toe dat er meer producten van dit merk worden verkocht. Studies tonen aan dat vooral reclame met beroemdheden bovengemiddeld goed werkt, juist omdat het “vertrouwde personen” zijn voor de consument. Influencer Marketing is dus bewezen effectief en ieder bedrijf zou zich moeten in de voordelen van deze strategie.


Ben je op zoek naar een Influencer Marketing Agency met verstand van zaken? Neem contact op met Juulr voor de enige echte Influencer Marketing totaaloplossing!