autoverzekering

Aanvullende autoverzekering

Bij het afsluiten van een autoverzekering heeft u ook de keuze uit diverse aanvullende verzekeringen. Over het algemeen worden er verschillende modules aangeboden door verzekeraars, maar doorgaans heeft u de keuze uit de volgende modules.

Ongevallenverzekering voor inzittenden

Een ongevallenverzekering voor inzittenden dekt de schade voor inzittenden van het voertuig indien zij door toedoen van een ongeval blijvend invalide raken of overlijden. Het maakt niet uit of uzelf schuldig bent aan het ongeval, de inzittenden zijn altijd verzekerd. Doorgaans heeft u de keuze voor welk bedrag u gedekt bent en hoeveel zitplaatsen u wilt verzekeren. Dit bedrag wordt vastgezet en is tevens de hoogte van de uitkering, ongeacht de werkelijk geleden schade.

Schadeverzekering inzittenden

De schadeverzekering inzittenden dekt de schade voor de bestuurder en de passagiers. Bij een ongeval wordt de werkelijke geleden schade van de bestuurder en/of passagiers vergoedt bij een ongeval. Hierbij kunt u denken aan materiële schade, letselschade en/of gevolgschade. Ook deze variant keert uit wanneer uzelf schuldig bent aan het ongeval.

Rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering is er in verschillende soorten, o.a. verhaalrechtsbijstand en verkeersrechtsbijstand. Met een rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd van juridische hulp en advies.

Pechhulp en vervangend vervoer

Sommige verzekeraars bieden dit standaard in hun basisverzekering. Bij andere verzekeraars kunt u deze optie als aanvullende verzekering bij verzekeren. U kunt dan rekenen op hulp in geval van pech en rekenen op vervangend vervoer indien nodig. Echter raden wij u aan goed de polisvoorwaarden door te nemen om te kijken waar u precies voor verzekerd bent.

No-claim beschermer

Met een no-claimbeschermer zorgt u ervoor dat u nooit een terugval krijgt op de bonus/malus ladder, ook niet wanneer u een schade claimt. Elk jaar mag u één schade claimen zonder dat u de no-claim korting verliest. Let wel op dat uw schadevrije jaren aangetast worden.