Basic PLA Zwart

Heb je een 3D printer in huis? Dan heb je ook inkt nodig. Inkt voor een 3D printer is, zoals je weet, anders dan normale inkt. Normale inkt is immers vloeibaar, maar met een 3D printer wil je een object printen. Daarom moet er een grondstof in worden gestopt die al vast is en die gevormd kan worden tot wat jij zou willen. We noemen de inkt van een 3D printer filament. Dit is een soort grondstof die gemaakt is van thermoplastic. Het is dus plastic die onder bepaalde temperaturen in de printer hervormt tot wat jij wil hebben. Je hebt filamenten in allerlei soorten en maten, maar één hiervan is Basic PLA Zwart. Dit is een filament dat je voor allerlei voorwerpen kan gaan gebruiken en door de zwarte kleur is het bruikbaar voor zo’n beetje alles wat je wenst.

Wat zijn de kenmerken van PLA?

PLA filament is het belangrijkste als het aankomt op beginnende 3D-printgebruikers. Het is een filament dat relatief makkelijk in gebruik is. Het is een nauwkeurig materiaal om mee te printen. Je zal nauwelijks last hebben van warping, dit is het kromtrekken van het object tijdens het printen. Omdat PLA gemaakt is van maisolie, is het ook nog eens biologisch afbreekbaar. Hierdoor is het gebruik van PLA bijna volledig duurzaam. PLA is dus een natuurlijke hulpbron. Het is een sterk materiaal dat niet snel zal breken. Daarom is PLA erg geschikt voor het printen van objecten die sterk moeten zijn. Het is dus ook prettig dat het object vervolgens tegen een stootje kan tijdens het gebruik.

De vormen van Basic PLA Zwart

Basic PLA Zwart is handig voor het printen van objecten die zwart moeten zijn. Ook als je niet wil dat het object gaat vervormen door hogere temperaturen of doordat het valt, is deze vorm van PLA zeer geschikt. De Basic PLA Zwart komt voor in twee soorten diameters, namelijk 1.75mm en 2.85mm. Welke je nodig hebt, is afhankelijk van jouw 3D-printer.