Besparen op je telefoonkosten als ondernemer

Het is een sluipende kostenpost, je telefoonkosten. Elke ondernemer heeft er mee te maken en het is een kostenpost waar nog veel op bespaard kan worden. Daarom geven we je enkele gemakkelijke toepasbare tips om snel op je telefoonkosten te besparen.

Refurbished telefoon

Uiteraard wil je als ondernemer een beetje een kwalitatieve telefoon hebben. Vaak zijn dit soort telefoons erg hoog geprijsd. Je kunt er dan voor kiezen om een refurbished telefoon aan te schaffen. Dit zijn als het ware 2e hands telefoons die helemaal opnieuw nagekeken zijn. Ze zijn dus kwalitatief in goede staat, maar je betaald wel veel minder aangezien het geen nieuwe telefoon is. Daarnaast draagt een refurbished telefoon ook nog eens bij aan een beter milieu. Als ondernemer is maatschappelijke verantwoordelijkheid ook erg belangrijk.

Sim only of een abonnement

Het is vaak heel makkelijk om een telefoon te kopen met abonnement. Je hoeft dan niets uit te zoeken en betaald gewoon maandelijks een vast bedrag. Toch loont het om een beetje onderzoek te doen op het internet. Vaak ben je goedkoper uit door een los toestel te kopen in combinatie met een sim only abonnement.

Besparen op je data – en belbundel

Elke ondernemer moet de hele dag online zijn. Dit kan behoorlijk oplopen in je data. Hier kun je heel gemakkelijk op besparen door vaker Wi-Fi te gebruiken. Wees je zelf meer bewust van het feit dat overal Wi-Fi is en log eens wat vaker in. Dit zal je behoorlijk schelen in je databundel. Let wel op! Inloggen op Wi-Fi is onveilig. Wil je veilig internetten maak dan gebruik van een VPN. Als je eenmaal veilig ingelogd bent op Wi-Fi kun je uiteraard ook besparen op je belbundel. Maak bijvoorbeeld eens vaker gebruik van Skype of Whatsapp bellen op je telefoon.

Telefoon beschermen

Voorkom dure reparatiekosten! Zorg er ten alle tijden voor dat je zowel gebruik maakt van een hoesje als een screenprotector.

Zorg dat je telefoonkosten aftrekbaar zijn

Privé telefoonkosten zijn uiteraard niet aftrekbaar. Zorg er daarom voor dat je zakelijke telefonie en privé telefonie gescheiden houdt. Dit kun je doen door gebruik te maken van dual sim.

Bron: Phonegigant.nl

Hieronder vind je al deze informatie nog eens terug in een overzichtelijke infographic. Ook deze infographic is ons aangeleverd door Phonegigant.