Beton Impregneren met Duro Nox

Een pas opgeleverde betonnen vloer is nog steeds poreus, hier kleven een aantal nadelen aan:

  • onbewerkt beton slijt sneller met onder andere betonstof als gevolg
  • vuil hecht zicht makkelijker aan de oneffen en poreuze structuur van onbewerkt beton
  • coatings en beschermlagen blijven minder lang mooi en slijten sneller op onbewerkt beton
  • vocht kan in onbewerkt beton trekken en daar gaan werken

Door beton te impregneren en zodoende af te werken wordt de poreuze structuur van het beton opgevuld waardoor het beton steviger en duurzamer wordt en vocht en vuil zich niet in de poriën kunnen nestelen.

Impregneren met Duro Nox

Duro Nox is een impregneermiddel op waterbasis dat een chemische reactie aangaat met het silicaat in het beton en op deze wijze de poriën dicht. Deze reactie met het beton zorgt ervoor dat het impregneren een permanente bescherming is en geen periodieke herhaling vereist.

Duro Nox is een product van het Amerikaanse Nox-Crete dat voor het eerst gebruikt werd in 1956 op een vloer die tot vandaag nog in gebruik is. Nox-Crete is marktleider in Amerika en geldt als industriestandaard in zowel woningen als bedrijfspanden.

De formule van Duro Nox is milieuvriendelijk en werkt niet na zodra de vloer is opgeleverd. Dit heeft niet alleen voordelen voor gebruik in woningen, maar voor elke locatie waar met voedingsmiddelen gewerkt wordt.

Impregneren is een investering

Het impregneren zorgt er dankzij de afsluiting van de poriën in het beton voor dat de onderhouds- en herstelkosten omlaag gaan. Op een geïmpregneerde vloer blijven coatings en andere lagen beter zitten waardoor deze ook minder onderhoud vergen. Zodra het impregneren voltooid is heeft u een stevige, duurzame, goed uitziende vloer die makkelijk is in het onderhoud en decennia lang mee gaat.