BKR registratie verwijderen

BKR registratie verwijderen

Een BKR registratie klinkt misschien erg spannend, maar dat valt reuze mee. Het houdt gewoon in dat iemand geregistreerd staat bij het BKR omdat hij of zij ooit een lening heeft afgesloten of krediet heeft aangevraagd. Dit kan iedereen een keer overkomen maar als het netjes afgelost wordt, is er niets aan de hand. Als dit niet zo is, wordt het een ander verhaal. Dan kan een BKR registratie als een last aanvoelen en veel kopzorgen met zich meebrengen. Een BKR registratie verwijderen biedt dan de oplossing. Dat is niet altijd mogelijk, maar doorgaans is het wel te regelen. Lees daar hieronder meer over.

Gegevens nakijken

Ten eerste is het noodzakelijk om jouw eigen registratie op te vragen en te bekijken. Wat zijn mijn openstaande leningen? Onder welke groepering vallen ze? Dat zijn belangrijke vragen in dit proces. Deze groeperingen zijn zogenaamde BKR coderingen. Het BKR heeft namelijk verschillende soorten registraties hiervoor bedacht. Deze gegevens zijn allemaal te vinden op de site van het BKR, wanneer je hier inlogt. Dit is stap 1 in BKR registratie verwijderen. Meer informatie op https://www.coderingvrij.nl/.

BKR registratie verwijderen: terecht?

Daarna is het belangrijk om na te gaan of de registratie(s) wel terecht aan jou zijn toegewezen. Het kan hierin namelijk nog wel eens fout gaan. Iedereen is menselijk, en dat geldt ook voor de mensen achter de financiële instellingen. Het kan namelijk zo zijn dat jij je leningen allemaal allang hebt afgelost, maar het BKR de registratie nog niet heeft verwijderd. Je moet dan contact opnemen zodat je aan kunt geven dat deze BKR registratie niet terecht is. Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden om dit te verwijderen, maar dan zijn er wel enkele voorwaarden. Het kan namelijk zo zijn dat er persoonlijke gebeurtenissen rondom jou of je familie hebben plaatsgevonden, waardoor er financiële problemen ontstonden. Of de betalingsachterstand is veroorzaakt door derden, waar jij niets mee te maken hebt. Ten slotte kan het ook zo zijn dat jij niet op de hoogte was van de mogelijkheden rondom een BKR registratie. Dergelijke voorvallen kunnen zich voordoen, waardoor je gemakkelijk de registratie kunt verwijderen door contact op te nemen. Je kan dit aankaarten door een brief naar de desbetreffende instelling te sturen met de aanvraag om het te verwijderen. Ook leg je hierin uit wat de reden is voor het verwijderen ervan. Indien deze instelling niet willig is om mee te werken, is het mogelijk om naar de rechtbank te stappen en dit aan te kaarten.