Boekhouding voor zzp’ers

Iedere ondernemer dient zijn financiële zaken goed op orde te hebben. Echter is dit niet voor iedere ondernemer weggelegd. De groep zzp’ers stijgt ieder jaar en juist in deze groep zitten veel ondernemers die helpende hand kunnen gebruiken als het gaat om boekhouding. Als ondernemer krijg je namelijk te maken met o.a. omzetbelasting, inkomensbelasting, opstellen jaarrekening en in sommige gevallen salarisadministratie. Allemaal zaken die bij het ondernemerschap komen kijken.

Boekhouding (gedeeltelijk) uitbesteden

Als ondernemer kunt u ervoor kiezen om de boekhouding gedeeltelijk of helemaal uit te besteden. Veel (startende) ondernemers doen in het begin hun boekhouding zelf om zo kosten te besparen. Een logische gedachte, maar niet per definitie waar. Wanneer u uw boekhouding namelijk laat uitbesteden door een ZZP boekhouder, dan zorgt dit direct voor een enorme tijdbesparing. Kostbare tijd die u kunt inzetten voor uw onderneming. Wilt u toch zelf controle houden over uw boekhouding, dan is het ook mogelijk om uw boekhouding gedeeltelijk uit te besteden. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de omzetbelasting zelf te doen en de jaarrekening door een boekhouder te laten opstellen.

Optimale fiscale winst

Een ander belangrijk voordeel voor het inschakelen van een boekhouder voor zzp’ers is dat de boekhouder specialist is in zijn of har vakgebied. De boekhouder is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en zorgt zo dat u optimaal gebruik maakt van de aftrekposten waar u als ondernemer recht op heeft. Zo zorgt u dat u een optimale fiscale winst genereerd bij de Belastingdienst. Zeker in deze tijd, waar de regel- en wetgeving constant veranderd is het verstandig om een boekhouder of fiscaal adviseur in te schakelen.