catering voor bedrijfsfeesten

Catering voor bedrijfsfeesten

Vaak als u een bedrijfsfeest heeft of wanneer u een etentje regelt voor vrienden en familie, komt er catering bij kijken. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om zelf uw eten te bereiden, maar de professionele cateraars zijn vaak net wat beter in het verzorgen en bereiden van uw gewenste gerechten. Maar wanneer u twijfelt of u wel de juiste soort catering heeft voor uw etentje, is het belangrijk om te weten wat de verschillen zijn tussen de verschillende typen catering.

 

Partycatering

Partycatering is waarschijnlijk een van de meest bekende soorten catering. Deze vorm van catering past men vaak toe wanneer er, zoals de naam al zegt, sprake is van een feest of een andere gezellige aangelegenheid. Denk hierbij aan bijvoorbeeld catering op festivals, bij sportevenementen zoals in de skybox bij een voetbalwedstrijd of zelf gekozen locaties, bijvoorbeeld bij een dinershow. Wanneer u een cateraar bij u thuis wenst, is het tegenwoordig zelfs mogelijk om bij de cateraar een tent te huren, naast het feit dat u ook de keuze heeft uit meubilair en zelfs muziek en verlichting. Bij partycatering heeft u qua eten de keuze uit vrijwel alles wat u wenst. Denk hierbij aan kleine gehaktballetjes, tapas of desserts, maar ook grotere gerechten zoals biefstuk of zalm. Daarnaast is het ook een optie om een barbecue te organiseren door een cateraar, bijvoorbeeld door Culinair Pakhuys, gevestigd in Oosterhout. Dit bedrijf specialiseert zich daarnaast vooral in het verzorgen van partycatering. Een andere gespecialiseerde catereraar in het noorden van het land is De Indische Catering van Javaans Eetcafé uit Groningen.

 

Home cooking

Home cooking is een opkomend fenomeen, waarbij een cateraar of chef bij u thuis komt om uw gerechten voor u klaar te maken. Dit kiest men vaak wanneer er sprake is van een klein feestje of aangelegenheid en de persoon zelf geen of weinig ervaring heeft in de keuken. Het verschil met partycatering is het feit dat de cateraar de gerechten hier niet opwarmt, maar ze werkelijk zelf bereid en serveert. Partycatering is in die zin handiger voor het langdurig bewaren van allerlei gerechten, waar home cooking juist is bedoeld om de gerechten zo vers en smakelijk mogelijk te serveren. Deze chef aan huis gebruiken veel cateringbedrijven steeds vaker, zodat zij hun klanten zo tevreden mogelijk houden door ze persoonlijk te bedienen. Hierdoor voelt de klant zich zeker over het gereserveerde eten.