De top 4 voordelen van online facturatie software

Online werken heeft veel voordelen, daarom is er tegenwoordig online facturatie software. Wat precies de voordelen zijn van bedrijfssoftware in de cloud, en in dit geval dus een online factuurprogramma, vertellen wij jou in deze blog. We beginnen met digitale facturen maken.

Digitale facturen maken

Facturen maak je tegenwoordig snel en eenvoudig met een online factuurprogramma. Dat kan in een PDF bestand of een UBL formaat zijn. UBL wordt door de overheid gebruikt om e-facturen te sturen. Een UBL factuur zorgt ervoor dat het aantal handelingen om een factuur te verwerken minder wordt. Dat komt, omdat een UBL factuur wordt herkent en uitgelezen door een boekhoudprogramma. Als je gebruik maakt van online facturatie software, kun je de factuur direct vanuit het programma versturen naar de klant.

Facturen sneller betaald krijgen

Iedere ondernemer wil dat zijn facturen zo snel mogelijk betaald wordt. Hoe eerder de klant heeft betaald, des te beter dat is voor jou. Aan een digitale factuur kun je snelle betaalmogelijkheden toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld een iDeal of PayPal betaallink toevoegen. Zo wordt het voor jouw klant wel heel eenvoudig om de factuur te betalen. De kans dat een factuur hierdoor eerder betaald wordt, is groot.

Verschillende software koppelen

Tegenwoordig maken bedrijven steeds meer gebruik van software. Denk bijvoorbeeld aan een urenregistratie programma of voorraadbeheer software gekoppeld met webshop software. Via deze programma’s kun je snel en gemakkelijk producten verkopen of uren registreren, maar deze gewerkte uren moeten natuurlijk wel betaald worden. Daarom kun je een factuurprogramma koppelen aan andere software, zodat veel processen automatisch verlopen en gefactureerd worden. Maak je geen gebruik van andere software? Dat is geen probleem, een factuurprogramma kan namelijk ook ‘los’ werken.

Jouw factuur als verlengstuk van je marketing

Als je gebruik maakt van een online factuurprogramma, kun jij de factuur helemaal ontwerpen zoals jij dat wilt. Daarnaast is het altijd belangrijk om je eigen logo op de factuur te zetten. Dit creëert herkenning en wekt vertrouwen. Met een professionele factuur laat je een goede indruk achter bij je klanten en vergroot je de kans dat de klanten terugkomen voor een volgende aankoop of klus. Je kunt hem via de factuur bijvoorbeeld informeren over eventuele andere interessante producten of diensten die jij aanbiedt. Zo maak jij dus van je factuur een goede marketingtool.