Een aluminium terrasoverkapping

Wanneer je aan het rondkijken bent welk soort terrasoverkapping je zou willen kopen, dan is je oog mogelijk op een aluminium terrasoverkapping gevallen. En dat is het niet zo gek, want dergelijke overkappingen hebben een zeer moderne en strakke uitstraling. Maar er zijn natuurlijk meerdere voordelen aan dit type overkapping verbonden. Hierover lees je in dit artikel meer.

Voordeel 1: Overkappingen van aluminium zijn onderhoudsarm

Een groot voordeel van overkappingen die van aluminium zijn gemaakt, is dat ze onderhoudsarm zijn. In principe kun je de staanders afnemen met een zacht sponsje en een beetje (niet agressief) schoonmaakmiddel verdunt met water. Verder hoef je weinig onderhoud te plegen aan de constructie. Hooguit dat je de zijwanden of het dak zo nu en dan schoonmaakt.

Voordeel 2: Aluminiumstaanders zijn erg stevig

Hoewel de staanders van aluminium erg licht van gewicht zijn, zijn ze wel bijzonder stevig. Al is het wel zo dat dat afhangt van de kwaliteit van het aluminium waaruit de staanders zijn vervaardigd. Zeker als je voor goedkopere producten kiest, dan zal er vaak zijn bespaard op de kwaliteit van het aluminium. Er wordt dan bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een combinatie van meerdere materiaalsoorten die gezamenlijk minder stevig zijn. Op zich hoeft dat geen probleem op te leveren, maar je loopt wel het risico dat de staanders naar verloop van tijd lichtjes kunnen gaan doorzakken.

Voordeel 3: Accessoires kunnen mooi worden weggewerkt

Omdat de staanders van een aluminium terrasoverkapping van binnen hol zijn kunnen accessoires op een mooie manier worden weggewerkt. Denk bijvoorbeeld aan de regenafvoer die via de palen naar de grond loopt en dus geheel aan het zicht wordt onttrokken. Een ander voorbeeld van mooi weggewerkte accessoires in staanders van aluminium is led verlichting. Je zult er van staan te kijken hoe mooi het staat als de ledverlichting in de balken weggewerkt is. Geen lelijke snoeren of loshangende lichte elementen waaraan je je zult irriteren!

De aanschaf van een terrasoverkapping van aluminium

Wanneer je hebt besloten om een aluminium terrasoverkapping aan te schaffen, is het aan te raden om je te oriënteren bij speciaalzaken. Tenminste, als je kwaliteit erg belangrijk vindt en je doorgezakte staanders absoluut niet ziet zitten. Bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in terrasoverkappingen leveren vaak namelijk uitsluitend hoogwaardige kwaliteitsproducten. Kortom, bedenk eerst wat je wensen zijn en ga vervolgens naar een overkappingen specialist of, als je prijs belangrijker vind, naar internet om de prijzen van de diverse aanbieders naast elkaar te leggen en met elkaar te kunnen vergelijken.