Een internationaal bedrijf

Wat voor bedrijf u ook heeft, zodra u als bedrijf internationaal gaat werken is het belangrijk om over verschillende aspecten na te denken. Er zijn verschillende actiepunten waar je als nationale ondernemer mee te maken hebt , wanneer je de internationale markt gaat betreden komen daar nog een aantal zaken bovenop.
Men heeft bij de import en export van diensten een aantal documenten nodig welke u bij de Douane moet kunnen aantonen. Bij de Douane krijgt u ook te maken invoerrechten.

Wanneer u producten wilt gaan importeren of exporteren zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van transport. Gaat u vervoeren over weg-, rail-, lucht-, of zeevervoer? Hierbij zal u beslissingen en afwegingen moeten maken. Denk ook aan een transportverzekering.
Wanneer u vanuit Nederland producten wilt gaan verkopen op de internationale markt, is het verstandig om erover na te denken op welke landen en markten u zich wilt gaan richten. Daarbij komt dan natuurlijk kijken in welke talen u uw producten wilt gaan aanprijzen. Wanneer u als bestaand bedrijf ook op de internationale markt wilt gaan opereren is het mogelijk om uw huidige campagnes door een vertaalbureau te laten vertalen. Maar misschien worden er in andere landen compleet andere marketingstrategieën gebruikt, waardoor een letterlijke vertaling van uw campagnes niet zullen werken.
Wanneer u net als bedrijf wilt gaan beginnen kunt u voor vele informatie terecht bij de Kamer van Koophandel.