Een kredietkaart voor de zaak

Tegenwoordig wordt de kredietkaart steeds vaker gebruikt door mensen met een pinpas. Sommige aankopen kan je makkelijker doen met een kredietkaart en veel mensen denken er zo over. Het is zelfs zo dat sommige banken een kredietkaart gratis aanbieden bij een pakket met een pinpas. Als je een eigen zaak hebt en een zakelijke rekening wilt openen, heb je dus ook soms de keus om hier bij een gratis kredietkaart voor de zaak te nemen. Waarom zou je dan geen kredietkaart nemen voor de zaak als je deze toch kosteloos kunt krijgen?

De voordelen van een kredietkaart voor de zaak

Stel dat je voor je eigen bedrijf aankopen moet doen om vervolgens daar wat aan te kunnen verdienen. Het kan zo zijn dat je bedrijf nog niet zoveel omzet gemaakt heeft en je dus toch die aankopen moet doen. In dit geval is een kredietkaart ideaal. Je kan namelijk uitrekenen wanneer je wel genoeg inkomsten hebt voor deze aankopen. Als je bijvoorbeeld weet dat je drie weken later wel genoeg geld hebt voor deze aankopen, kan je deze aankopen nu al doen met behulp van een kredietkaart. Drie weken later wordt dan pas het geld van je rekening afgehaald van deze aankopen, maar tegen die tijd heb je de aankopen allang ontvangen en kan het zo zijn dat je al bezig bent met omzet maken met behulp van deze aankopen.

Er moeten natuurlijk ook wel eens boodschappen gedaan worden. Niet elk bedrijf doet dit maar een aantal bedrijven doen dit wel. Werknemers hebben de keuze om zelf hun broodje mee van huis te nemen, maar bij sommige bedrijven lunch je met zijn allen op kosten van het bedrijf. Elke week moeten er dan even boodschappen gedaan worden natuurlijk. Het kan zo zijn dat elke week iemand anders de boodschappen doet voor de zaak. In zo’n geval is het makkelijk om een kredietkaart even mee te geven. Ook voor onverwachtse uitgaven is het gemakkelijker. Als er bijvoorbeeld iemand jarig is en je een taart van de rekening van de zaak wilt kopen voor alle collega’s.

Waarom niet?

Zo zie je maar dat een kredietkaart voor de zakelijke rekening niet eens zo’n slecht idee is. Je kan er veel voordelen uit halen en het is een stuk makkelijker. Plus dat je bij sommige banken dus een gratis kredietkaart kan krijgen. Er zijn geen argumenten die je kunt gebruiken om geen gebruik te maken van een zakelijke kredietkaart!