Elektrisch oplaadpunt helpt hotels aan een Green Key

De Green Key is een duurzaamheidskenmerk voor toeristische en zakelijke accommodaties. Dit kenmerk straalt duurzaamheid uit, waarmee hotels en andere accommodaties zich kunnen onderscheiden ten opzichte van concurrenten. Één van de zaken waarmee punten gescoord kunnen worden voor de Green Key is het hebben van minimaal één elektrisch oplaadpunt.

Onderscheidend vermogen

Accommodaties en hotels kunnen zich met een elektrisch oplaadpunt prima onderscheiden. Alhoewel het grootste gedeelte van de reizigers natuurlijk nog geen elektrische auto bezit, is er wel een flinke stijging gaande. Vooral het zakelijke vervoer gebeurt steeds vaker met een elektrisch model van Tesla of een ander automerk. Dit kan voor zakenlui een reden zijn om voor een bepaalde hotel te kiezen. Echter, enkel het aanbieden van de mogelijk is ook al onderscheidend.

Stimulans

De Green Key kan dus als stimulans gezien worden. De hoop is dat zoveel mogelijk hotels en accommodaties, gepusht door de Green Key, een elektrisch oplaadpunt aanvragen. Hierbij springt de gemeente in de meeste gevallen niet meer bij voor de kosten, maar gezien de ontwikkelingen is het laten plaatsen van één of meerdere oplaadpunten goedkoper geworden.

Toekomst

In de toekomst zal onder andere de Green Key ervoor zorgen dat meer hotels en accommodaties oplaadpunten installeren. Dit kan weer een positief signaal zijn voor veel particulieren, aangezien zij steeds vaker geconfronteerd worden met elektrische oplaadpunten. Hiermee wordt de zwakte van de elektrische auto op dit moment, de range en het aantal oplaadpunten, teniet gedaan. Een goede ontwikkeling dus!