exclusieve horloges

Exclusieve horloges kopen en verkopen

Wanneer je geïnteresseerd bent in exclusieve horloges zoals Rolex, Breitling, Audemars Piquet en Cartier houdt, dan weet je hoogstwaarschijnlijk ook dat deze horloges erg waardevast zijn. Deze exclusieve horloges zijn niet alleen een stijlvol middel om te kijken hoe laat het is, maar deze horloges worden gezien als sieraden, een juweel dat je om je pols draagt.

Een exclusief horloge kopen

Droom je je er al je hele leven van om een mooi exclusief horloge te kopen? Deze horloges worden vaak gemaakt van mooie kostbare metalen en juwelen en stralen status en elegantie uit. Van vroeger uit, waren goed werkende horloges een vorm van handwerk en precisie. Een nauwkeurig horloge met een correcte tijdsweergave was daarbij voor verschillende zaken erg belangrijk. Tegenwoordig kunnen zelfs de goedkoopste horloges al erg accuraat zijn. Ondanks dat worden exclusieve horloges nog steeds als bijzondere sieraden van hoge waarde beschouwd. Bij het kopen van een exclusief horloge wordt over het algemeen niet zozeer naar de functies of specificaties gekeken, maar wordt er meer gekeken naar het uiterlijk. Daarom wordt een exclusief horloge veelal beschouwd als een sieraad. Dure exclusieve horloges zijn bij veel horloge eigenaren van grote emotionele waarde. Tegenwoordig ziet men ook steeds vaker investeerders die dure exclusieve uurwerken kopen als investering. Ondanks dat dit soms een riskante vorm van investeren kan zijn, is het voor de liefhebbers een erg interessante vorm van investeren.

Als je zelf een exclusief horloge gaat kopen, is het helemaal niet vreemd dat je deze van een ‘vorige eigenaar’ koopt. Het gebeurd namelijk regelmatig dat deze horloges van eigenaar verwisselen. Bij het kopen en verkopen van een exclusief horloge wordt voor het bepalen van de waarde gekeken naar de staat van het horloge, of het in de originele verpakking met originele papieren en accessoires zit en naar de exclusiviteit van het model.

Exclusieve horloges verkopen

Heb je zelf een exclusief horloge en wil je dit het liefst verkopen? Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Vaak kun je daarvoor bij een juwelier terecht, daarnaast zijn er ook veilingen of websites zoals gkwatches.nl waar je terecht kunt voor het verkopen van je horloge. Voor de echte exclusieve klokwerken zijn soms geïnteresseerde investeerders over de hele wereld te vinden. Verzamelaars bieden soms erg hoge bedragen voor exclusieve modellen. Natuurlijk wil je van te voren weten wat je horloge ongeveer waard is en wat een eerlijke prijs is. Er zijn allerlei mogelijkheden om het horloge te laten taxeren, dat kan bijvoorbeeld door een online horloge inkoop van alle beschikbare informatie over je horloge te voorzien. Hoe meer informatie je over het horloge hebt hoe beter om zo een meest accurate waardebepaling te krijgen. De beste manier voor het verkrijgen van de meest accurate waarde is toch om bij een specialist langs te gaan met het horloge, zodat deze de staat van het horloge nauwkeurig kan bekijken.

exclusieve horloges

Exclusieve horloge merken

Wat voor horloges vallen precies onder exclusieve horloge merken? Bijna iedereen is wel bekend met het exclusieve horloge merk Rolex. Daarnaast zijn er nog vele andere bekende merken die onder de noemer exclusief horloge merk vallen zoals: Cartier, Breitling, IWC, Patek Philippe, Omega, Chopard, Jaeger Le Coultre, Hublot, Franck Muller, Panerai, Audemars Piguet en Tag Heuer. Naast de bekende merken zijn er natuurlijk vele andere fabrikanten die echt vakmanschap leveren en de status van een exclusief horloge merk mogen dragen. Hierbij wordt altijd gekeken naar de mate van het vakmanschap, de gebruikte materialen en de exclusiviteit van het klokwerk.