Flexplek huren als ZZP’er

Een flexplek huren als ZZP’er wordt steeds populairder in Nederland.

Veel starters beginnen hun ondernemersavontuur als zzp’er, oftewel als zelfstandige zonder personeel. Je verricht hierbij volledig zelfstandig en voor eigen risico werkzaamheden voor verschillende opdrachtgevers. Je kunt als zzp’er vanuit huis werken, bijvoorbeeld vanaf de zolderkamer of vanuit je luie stoel in de woonkamer, maar steeds meer zzp’ers kiezen de laatste tijd voor een werkplek buiten de deur. Dit laatste wordt ook wel een flexplek genoemd.

Wat is een flexplek voor ZZP’ers?

Een flexplek huren als ZZP’er heeft de eigenschap dat de plek door meerdere personen kan worden gebruikt.  Zo verhuren sommige beheerders van kantoorverzamelgebouwen leegstaande bureaus en kantoorruimtes als flexplek. Er zitten voor zzp’ers nogal wat voordelen aan het gebruik van een flexplek, zo kun je je klanten er op een professionele manier ontvangen en wordt je tijdens je werk niet afgeleid door bijvoorbeeld je kinderen.  Daarnaast biedt het je de mogelijkheid om werk en privé beter van elkaar te scheiden en kom je eenvoudiger in contact met andere ondernemers. Uit onderzoek blijkt tevens dat veel zzp’ers van mening zijn dat hun productiviteit is gestegen dankzij het gebruik van een flexplek.

Eigenschappen van een flexplek huren als ZZP’er

De meeste flexplekken zijn zeer goed bereikbaar en beschikken over alles wat je als ondernemer nodig hebt: een comfortabel bureau met een pc, een breedbandverbinding, stopcontacten en een telefoon.  Sommige flexplekken zijn zelfs uitgerust met een beamer en projectiescherm. Wanneer dit niet het geval is en je toch graag een presentatie wilt geven, dan kun je altijd nog een beamer huren. Vanaf 50 euro per dag beschik je al vaak over een beamer en een eventueel projectiescherm heb je al vanaf 30 euro per dag.

Een flexplek huren als zzp’er kan geregeld worden door te zoeken op online platforms. Op sommige websites, zoals Werkpleknomaden, kunnen flexwerkers een beoordeling achterlaten en flexplekken met elkaar delen.

Als zzp’er is het dus in ieder geval zeker de moeite waard om eens een flexplek te huren.