Flexplekken steeds aantrekkelijker

Het nieuwe werken wordt steeds enythousiaster ontvangen en is daarnaast ook steeds meer ingeburgerd. Zo kijkt er niemand meer op wanneer je in de McDonalds een netjes geklede zakenman of zakenvrouw ziet zitten werken achter een meegenomen laptop. Steeds meer mensen werken namelijk onderweg en ook de flexplekken worden steeds beter bereik-en vindbaar.

Kantoor verleden tijd

Veel Zzp’ers hebben een vast kantoor vaarwel gezegd en maken nu enkel nog gebruik van flexplekken en ook bedrijven bijvoorbeeld actief in de online wereld zien de noodzaak van een eigen vaste kantoorruimte steeds minder. Je kunt elkaar als collega’s dan bijvoorbeeld ontmoeten in vooraf gehuurde vergaderruimtes, vergaderruimte Utrecht, Amsterdam en Rotterdam zijn vaak al wat gemakkelijker te vinden maar ook in de kleinere steden zie je steeds vaker vergaderruimtes die je bijvoorbeeld voor een uur kunt reserveren. Voor flexibele werkers ideaal om hier bijvoorbeeld wekelijks te meeten met collega’s.

Flexplekken

Aanbieders van flexplekken zijn vaak pandeigenaren die een deel van hun pand makkelijk vrij kunnen stellen en welke dit op flexibele huurbasis kunnen doen. Dergelijke ruimte worden onder allerlei verschillende voorwaarden aangeboden, denk aan een dag in de week, een dag in de mand of juist wanneer het zo uitkomt. Incidenteel gebruik gaat dan in goed overleg maar er zijn zeker ook flexplekken te vinden die juist gemaakt zijn voor dat incidenteel gebruik en waar je aan kunt schuiven wanneer het jou uitkomt. Daarnaast heb je ook concepten waarbij je dan weer heel gemakkelijk met andere flexwerkers met andere expertises in contact kunt komen en dus direct wat kunt netwerken.