Goede e-fulfilment

Perfecte e-fulfilment als reclame voor je webshop

Iedere jaar groeit het aantal online aankopen gemiddeld met 17%. Als je een kleine webshop hebt, moet je zorgen dat je uitblinkt om te kunnen concurreren met de online giganten. Dat kan door een assortiment met unieke producten, een aantrekkelijke website én perfecte e-fulfilment. E-fulfilment is het logistieke proces achter de levering van de producten die klanten in de webshop bestellen:

• Het in het magazijn verzamelen van de artikelen die de klant heeft besteld 
• Het verpakken van de producten 
• Het pakket van adresetiket en pakbon voorzien
• Het overdragen van het pakketje aan de pakketdienst
• Levering aan de klant
• Retourverwerking als er onverhoopt iets misgaat

Het logistieke proces uitbesteden
Het verzenden van bestellingen is een arbeidsintensief proces. Als je een kleine webshop hebt, kun je de verzending zelf regelen, maar als je webshop groeit, is het tijd om het logistieke proces uit te besteden aan een professioneel e-fulfilment bedrijf. Door groei van het aantal bestellingen en het assortiment raak je snel het overzicht kwijt. Ook neemt de tijdsdruk toe. Fouten zijn het gevolg, zoals de levering van een verkeerd product. Hiermee maak je een slechte indruk op klanten en retourzendingen jagen jou als webshopeigenaar onnodig op kosten. Bij een e-fulfilment bedrijf is het verzendproces geautomatiseerd, waardoor er zelden iets misgaat. Ook profiteren deze bedrijven vaak van lagere tarieven voor het verzenden van pakketjes en kunnen zij meer diensten aanbieden. Een voorbeeld daarvan is de service “voor 23.00 uur besteld, morgen in huis”. Klanten waarderen deze service enorm, want willen de bestelde producten het liefst zo snel mogelijk in huis hebben.


De voordelen van e-fulfilment uitbesteden op een rij
De voordelen van het in de arm nemen van een e-fulfilment bedrijf als Hageman zijn:

• Snellere levertijden
• Lagere verzendkosten
• Meerdere opties voor levering (avondlevering, ophalen bij een afhaalpunt)
• Ook tijdens piekmomenten tijdige levering van de bestelling
• Eenvoudig retourneren
• Een tijdbesparing voor de eigenaar van de webshop
• Je webshop draait 24/7 door, ook als jij afwezig bent


Wanneer is het aantrekkelijk om e-fulfilment uit te besteden?
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je winstmarge veel kleiner wordt door het uitbesteden van het logistieke proces. Als je echter meer dan vijftig orders per dag krijgt, is het beter om de afhandeling van de bestellingen te gaan uitbesteden. Je bent anders heel veel tijd kwijt aan het verzendklaar maken van de pakketjes en dat terwijl je je uren hard nodig hebt om de inkoop, marketing en klantenservice van je webshop te regelen. Zeker als je kleine artikelen levert met een korte omlooptijd is uitbesteden rendabel, omdat de opslagkosten dan laag zijn. Uitbesteden is de investering meestal waard, want perfecte levering van bestellingen betekent goede reclame voor je webshop. En als je webshop nog sneller groeit, kun je ook gebruik maken van de value added service die e-fulfilment bedrijven aanbieden. Dit zijn extra diensten, zoals productfotografie, klantenservice of analyse van het koopgedrag van je klanten, waardoor je hen nog beter van dienst kunt zijn.