Het bedrijfsterrein beveiligen

Wanneer u een eigen bedrijf heeft, waarbij u zit met een grote voorraad van dure spullen en/ of dure materialen en gereedschap weet u hoe belangrijk het is om uw bedrijfs en het omliggende terrein goed te beveiligen. Bedrijfsterreinen zijn namelijk regelmatig het doelwit van inbrekers en criminaliteit. Buiten dat er veel goederen en gebruiksvoorwerpen gestolen worden, wordt er bij een inbraak ook altijd veel schade aangericht, waardoor een extra hoge kostenpost voor het bedrijf wordt veroorzaakt.

Stel dat er in een kantoor computers gestolen worden waar men dagelijks mee werkt, dan kan het werk hierdoor enkele dagen stil liggen. De aanschaf van nieuwe computers, installeren van alle software, herstellen van bestanden en het aansluiten van het netwerk kan soms dagen tot zelfs weken kosten. Het is voor bijna geen elk bedrijf mogelijk om na een inbraak meteen weer operationeel te zijn, waardoor er dus naast de gestolen goederen ook geen productiviteit plaats vindt. Zeker een bedrijf dat net begonnen is zal in het begin niet stilstaan bij het feit dat bedrijfsterreinen vaak het doelwit van inbraak zijn en wat de gevolgen hiervan zijn. Ondernemers realiseren zich de risicos pas vaak nadat een dergelijke situatie plaatsvindt.

Voorkomen van inbraak op uw bedrijfsterrein

Als een ondernemer zich na een inbraak pas realiseert wat een inbraak op het bedrijfsterrein allemaal met zich mee brengt is het natuurlijk al te laat. Daarom is het beter om preventieve beveiligingsmaatregelen te treffen zodat een inbraak op het bedrijfsterrein voorkomen kan worden. Heeft u een vrij staand bedrijfspand op een bedrijventerrein, dan kan men met een goed hek of omheining al een groot verschil maken. Een hekwerk zorgt voor de eerste zowel psychologische als fysieke barrière. De inbreker zal bij het zien van het hekwerk al gaan twijfelen of het de moeite is om hier over of doorheen te breken. Ook wanneer de inbreker het terrein zal willen verlaten met zijn buit, zal het hek voor een barrière zorgen. Daarnaast zijn er allerlei vormen van buitenbeveiliging waardoor het bedrijfsterrein nog beter beveiligd kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beveiligingscamera’s en bewegingssensoren.

Beveiliging van het pand

Naast het hekwerk en de buitenbeveiliging zijn er ook verschillende middelen om het pand zelf te beveiligen. Goede sloten op zowel deuren en ramen zijn van uiterst belang om het inbrekers moeilijker te maken, daarnaast kunnen ook alarmsystemen worden geïnstalleerd. Bij grote bedrijven wordt er ook vaak voor een receptionist, portier of beveiligingsbeambte gekozen, welke 24 uur per dag het pand en terrein bewaken.