Hoe krijg ik mijn webdesign responsive?

Als je een bedrijf hebt is het anno 2016 noodzakelijk om een goed functionerende website te hebben. Daarnaast is het ook wel leuk om de website een mooi design te geven. Dit webdesign bestaat echter uit meer dan alleen uiterlijk vertoon. Webdesign heeft tevens, misschien nog wel belangrijker dan het uiterlijke gedeelte, een functioneel deel. Als het webdesign niet past bij de content heb je er eigenlijk niks aan. Met dank aan webdesignbureau Vcreations kunnen we enkele tips uit de doeken doen die je van pas kunnen komen bij het ontwikkelen van het webdesign voor een website.

Content

Zoals eerder aangegeven is het heel belangrijk dat het webdesign aansluit op de content die er op de website te vinden is. Begin daarom eerst met het ontwikkelen van de content. Dit is overigens een fout die met (te) grote regelmaat gemaakt word door webdesigners. Als je de perfecte gebruikservaring wil creëren zal je eerst de content moeten bedenken en vervolgens het webdesign daarop aan moeten laten sluiten.

Reset!

Het klinkt misschien ingrijpend en tijdrovend maar het is wel een goede tip. Begin helemaal opnieuw met het ontwikkelen van je website. De kans is groot dat je meer tijd kwijt bent als je dat niet doet omdat je steeds weer tegen punten aanloopt die verbeterd moeten worden. Alles in de website moet goed met elkaar samenwerken en dat is niet haalbaar op deze manier. Een stapje terug en daarna twee stappen vooruit!

Snelheid van het laden

Een van de grootste ergernissen onder bezoekers van een website is de enorme laadtijd die er soms is. Uit onderzoek is gebleken dat dit een van de grootste redenen is om een website vroegtijdig te verlaten. Hierdoor stijgt je bouncerate de pan uit en dat wil je natuurlijk niet.