Hoe schrijf je een goede ontslagbrief?

Wanneer je ontslag wilt nemen moet je aan een aantal eisen voldoen bij het opstellen van een ontslagbrief. Het is wettelijk verplicht om een brief te schrijven aan je werkgever waarin je meld dat je ontslag neemt bij het bedrijf. In dit artikel vindt je wat informatie over hoe je een goede ontslagbrief schrijft en wat er allemaal nog meer bij komt kijken. Klik op ontslagbrief voorbeeld voor een goed voorbeeld van een ontslagbrief.

Kort en bondig schrijven

In een ontslagbrief moet je eigenlijk zo kort mogelijk zijn. Je moet on point zijn in je brief en alles benoemen wat je wilt benoemen. Daarnaast is het gewoon zo dat wanneer je een lange brief schrijft dit frustrerend voor je kan zijn wanneer je deze aan het schrijven bent. Ook zit een werkgever vaak niet te wachten op een lange ontslagbrief. Die werkgevers zitten daar vaak niet op te wachten omdat zij er een paar punten uit moeten halen die ze moeten registreren.

Wanneer je er voor kiest om een korte brief te schrijven moet je er wel rekening mee houden dat je de brief niet te kort op schrijft. Zo is het bijvoorbeeld handig om de goede dingen van je baan te benoemen. Wanneer je de brief zo kort mogelijk opschrijft is dit dus niet erg netjes. Echter moet de brief dus ook weer niet te lang zijn.

Wat moet er precies in een ontslagbrief?

In een ontslagbrief heb je te maken met een aantal vereisten die er altijd in moeten staan. Vaak spreken die gegevens wel voor zichzelf maar toch moeten ze even benoemd worden. Zo moet je het adres van je werkgever benoemen. Ook moet er duidelijk in staan dat je er stopt met werken. Tenslotte moet je je eigen naam erin zetten en ondertekenen met de datum, plaats en handtekening.

Blijf wel altijd bewust van de opzegtermijn die je hebt bij je werkgever. Hier heb je vaak al voor getekend bij het contract aan het begin van je werk. Ook is deze vaak in de CAO te vinden van de branche waarin je actief bent.