incassokosten

Incassokosten niet voor de opdrachtgever!

Het inschakelen van een incassobureau brengt kosten met zich mee, de zogenaamde incassokosten. Dit zijn kosten die in rekening worden gebracht wanneer er een incassobureau op je dak komt. Mensen denken vaak dat incassokosten een straf is, een boete. Maar zo moet je het niet zien. Als debiteur is dit gevoel op zich wel te begrijpen maar het zijn eigenlijk vooral de kosten die het incassobureau maakt. De medewerkers van een incassobureau willen namelijk ook betaald worden. Wettelijk is bepaald dat er binnen een aangegeven kader, incassokosten in rekening gebracht mogen worden. Lees in deze blog meer over incassokosten en over Van Loon Incasso Advocaten.

De incassokosten

Incassokosten bestaan uit verschillende soorten aan kosten. Het gaat dan met name op administratiekosten en bureaukosten. Bureaukosten zijn de kosten die het incassobureau maakt om voor de opdrachtgever aan het werk te gaan. Ook heb je aanmaningskosten en buitengerechtelijke kosten. Wat steeds vaker voor komt is dat incassobureau’s zijn incassokosten niet doorzet in een rekening naar de schuldeiser maar juist verhaalt op de debiteur. Hierdoor is het inschakelen van zo’n incassobureau voor de schuldeiser vrijwel kosteloos.

Van Loon Incasso Advocaten

Een van de incassobureau die deze werkwijze toepassen is Van Loon Incasso Advocaten. Bij Van Loon betaal je geen dossierkosten, abonnementskosten of incassokosten. Nee! Deze kosten worden niet bij u als opdrachtgever ingediend. Van Loon Incasso Advocaten is een incassobureau in Veenendaal die ook voor kleine vorderingen voor de klant aan de slag gaan. Van Loon hanteert een gemakkelijke en duidelijke werkwijze. Ze maken een dossier aan en binnen 24 uur controleert Van Loon alle gegevens en wat er niet is vullen zij aan. Vervolgens gaat er een aanmaning de deur uit. Zoals al begrepen gaan de incassokosten niet naar de opdrachtgever maar naar de debiteur. Zoek jij een incassobureau? Kijk eens op incassoadvocaten.nl wat zij voor jou kunnen betekenen.