Inspiratie voor je proefschrift

Een proefschrift is natuurlijk iets erg belangrijks als jij jezelf wilt blijven verbeteren op de universiteit. In dit geval heb je een proefschrift nodig om de doctorstitel binnen te kunnen halen. Het maken en ontwerpen van een proefschrift blijk vaak toch nog wel lastig te zijn voor sommige studenten. Toch maak je met de opmaak van een proefschrift het verschil bij jouw lezers. Voor meer informatie over proefschriften kun je kijken op isontwerp.nl.

Musea

Het bezoeken van musea is niet alleen interessant en leuk voor ontspanning maar het is ook goed voor de inspiratie van je proefschrift. Hier kun je bijvoorbeeld inspiratie opdoen over verschillende stijlen voor je proefschrift zoals bauhaus, kubisme of barok. Als je een samenwerking aangaat met iemand die je proefschrift ontwerpt kun je zo een prachtig proefschrift laten maken door de ontwerper.

Boeken

Het gebruiken van boeken bij het maken van je proefschrift kan ook erg leuk zijn. Zo kun je boeken die je mooi vindt in je proefschrift verwerken of kun je foto’s hiervan verwerken. Ook is het zo bij boeken dat het erg leuk is als je passende passages in je proefschrift verwerkt. Dit hoeven dan echt geen speciale boeken te zijn. Boeken die je thuis hebt staan kunnne bijvoorbeeld al genoeg zijn. Desnoods ga je naar de bibliotheek of zoek je informatie op internet.

Social media

Voor de allermooiste afbeeldingen moet je toch echt op social media zijn. Op apps zoals facebook en Instagram kun je genoeg mooie foto’s vinden voor je proefschrift of voor inspiratie voor je proefschrift. Een tip hierbij is dat je zoveel mogelijk afbeeldingen opslaat die je mooi vindt. Ga na verloop van tijd eens na wat de algemene tendens van de afbeeldingen is. Dit betekent gewoon dat je gaat kijken naar welke soort foto’s  je het vaakst tegenkomt.