Je bedrijf verhuizen?

Wanneer je je eigen bedrijf wilt gaan verhuizen is er nogal wat om aan te denken. Buiten bijvoorbeeld verhuisdozen huren heb je als bedrijf ook te maken met je medewerkers. Het personeel dient ook geïnformeerd te worden over de volgende bedrijfsstap. De verhuizing van een bedrijf is doorgaans een vrij ingrijpende gebeurtenis en vraagt ook logistiek erg veel. Daarnaast is er voor de communicatie ook een belangrijke rol weggelegd.

Externe communicatie

De interne communicatie en het verkrijgen van draagvlak is erg belangrijk. Ook dien je natuurlijk te denken aan de externe communicatie, ook je klanten wil je inlichten over de verhuizing. Wanneer je een fysieke winkel hebt wordt dit misschien wel het moeilijkste, je wilt immers dat je bestaande klanten je kunnen blijven vinden. Het begint al bij het uitdragen van het nieuwe adres op bijvoorbeeld briefpapier, in mailafsluitingen, op promotiemateriaal zoals visitekaartjes of flyers en in de off-en online gidsen.

Interne communicatie

Voor de medewerkers kan een verhuizing van het bedrijf ook een hele ingrijpende verandering zijn. Als bedrijf is het dan voornamelijk zaak om de onrust weg te nemen en de medewerkers hoed op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Misschien kun je de medewerkers ook wat betrekken bij de plannen, hierbij kun je ook inventariseren hoe de medewerkers er over denken en wat zij er bij voelen. Zo druk je ook geruchten in de wandelgangen de kop in.