Kantoor inrichten met design meubels

Zowel op het gebied van meubels als op het gebied van werken worden er regelmatig nieuwe trends en concepten ontwikkeld. Nieuwe vormen van werken zoals ‘Het Nieuwe Werken’ zorgen ervoor dat er ook opnieuw moet worden gekeken naar de inrichting van een kantoor. Bij de inrichting van kantoren wordt steeds vaker gekeken naar design meubels en moderne meubels. Eigenlijk wordt er niet alleen gekeken naar de meubels, maar naar complete design kantoorinrichting om zo  voor werknemers en werkgevers een uitdagende en aangename werkplek te maken. Wanneer men op een creatieve werkplek te werk gaat, zorgt dit er ook voor dat de werknemers enthousiast, gezond en actief blijven.

design kantoor

Kantoorinrichting trends

 

  • In het drukke zakenleven ziet men steeds vaker dat mensen tussendoor even een plekje willen om bijvoorbeeld met een klant of collega te kunnen overleggen of bijvoorbeeld te brainstormen. Men ziet in kantoren steeds vaker  speciale zitjes terugkomen, waarbij 2 bankjes met een tafel in het midden, en hoge leuningen daarnaast worden geplaatst. Dit soort zitjes kan je vergelijken met de zitjes die je vaak in restaurantketens ziet.

  • Naast het bovenstaande voorbeeld van een kleine afgesloten ruimte, is juist openheid ook erg in trek bij design kantoorinrichting. Door in een open ruimte met andere collega’s te zitten wordt interactie bevorderd, wat inspiratie en motivatie ten gevolge heeft.

  • Een flexibele kantoorinrichting is ook van groot belang. Zo wordt er regelmatig gebruik gemaakt van vrijstaande wanden, die verplaatst of verzet kunnen worden. Hierdoor kan men een kantoorruimte creëren die op dat moment bij de situatie past.

  • Praktisch design. Praktisch design is zeker een must voor een design kantoorinrichting, denk aan bureau’s die mogelijkheden om draden en contactdozen weg te werken e.d.

  • Duurzaamheid. Ook duurzaamheid is een trend waar kantoren de laatste jaren veel mee bezig zijn. Zowel bij hun eigen diensten en het leveren van producten wordt naar duurzaamheid gekeken, en daarbij willen steeds meer bedrijven ook duurzame kantoor meubels en producten.