klanten werven

Klanten werven met social media

Wanneer u een eigen bedrijf begint, is de eerste logische stap meestal het opzetten van een website. Hiermee kan u gemakkelijk klanten werven en dat is voor u erg rendabel. Mede met behulp van de nieuwe social media is het voor nieuwe bedrijven aantrekkelijk geworden om zo klanten te werven. In dit artikel leest u in 4 stappen meer over deze vorm van online marketing.

Stap 1: klanten werven met e-mail

Vroeger bestond er nog de term nieuwsbrief, maar nu noemt men het een e-mail opt-in. Middels deze optie kan men zich inschrijven met hun e-mailadres zodat ze regelmatig tips en reclame van uw bedrijf krijgen. Daarnaast is het mogelijk om de klanten hiermee feedback te laten geven zodat u weet wat er goed en wat er niet goed aan uw website is. Deze kunt u dan verbeteren en meer klanten werven.

Stap 2: bloggen

Tegenwoordig is het bloggen ook een ware hype. Steeds meer mensen maken zelf een blog en plaatsen deze op hun eigen website. Hierin vertellen zij wat hen afgelopen week overkomen is of laten ze hun kijkers weten wat de nieuwe trends zijn op allerlei gebied. Deze blogs plaatst u bijvoorbeeld op uw website of u verstuurt ze alleen naar diegenen die zich hebben ingeschreven voor de nieuwsbrief. Klanten werven met bloggen werkt erg goed!

Stap 3: social media

Social media zoals Twitter en Facebook houdt de mens op de hoogte van wat er met de wereld gebeurt. U kunt hier gebruik van maken, door een pagina aan te maken met de naam van uw bedrijf en deze daarna te promoten op het internet. Dit doet u bijvoorbeeld door klanten te werven met grappige filmpjes, leuke tweets en posts en informatie over u. Inspiratie en tips over online marketing leest u op snelstarten.nl.

Stap 4: Google

Na een tijdje bestaat u ook op Google. Men vindt uw bedrijf via deze zoekmachine, dus hoe hoger u hier staat, hoe groter de kans is dat mensen uw site vaker bezoeken. Dit doet u door uw website te optimaliseren naar uw doelgroep om zo klanten te werven. Meer informatie over het werven van klanten voor uw bedrijf leest u onder andere op Wikipedia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *