Leaseauto’s voor bedrijven

Voor de meeste bedrijven is het beheren en uitvoeren van een wagenparkbeleid geen hoofd activiteit. Hier komt namelijk speciale kennis, vaardigheden en middelen bij kijken om die zo economisch en efficiënt mogelijk in te richten. Bij bedrijven die ervoor kiezen om het wagenpark zelf bij te houden, wordt vaak geconstateerd dat daar meer tijd en geld voor nodig als bedrijven die gebruik maken van een lease plan.

Uit verschillende praktijkervaringen en onderzoeken is gebleken dat het beheren, administreren en rapporteren van een wagenpark van 125 auto’s tenminste één FTE in beslag neemt. Daarnaast is de aanschaf van een wagenpark van 125 auto’s een flinke investering. Een afschrijving op het kapitaal die ook in het bedrijf geïnvesteerd zou kunnen worden.

Bij het afsluiten van leasecontracten is het erg belangrijk om van te voren goed na te denken over hoeveel kilometers er gereden gaat worden. Door een goede kilometerregistratie bij te houden, zoals bijvoorbeeld bij cartracker.nl kan men een goed inzicht krijgen van de gemaakte kilometers.  Lease contracten worden vaak afgesloten met een maximaal aantal kilometers die in een bepaalde periode gemaakt mogen worden. Het voordeel is dat je hierdoor weet wat de vaste kosten zijn, het nadeel is juist weer dat wanneer het aantal kilometers overschreden wordt, dat de bijkomende kosten vaak erg hoog zijn.

Een ander voordeel van leasen is dat er normaal gesproken geen kosten voor onderhoud bij komen. De onderhoudskosten worden bij het leaseplan ingesloten. Hier staat wel vaak weer tegenover dat het voor werknemers moeilijk is om een onderhoudsbeurt in te plannen. Ook bij pech onderweg in het buitenland kan het soms erg omslachtig zijn.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *