Magento Webshop of niet?

Magento is een hoogstaand professioneel Open Source eCommerce platform dat verkopers de mogelijk biedt om zelf controle te kunnen houden over zowel de inhoud, ervaring en functionaliteit van haar online verkoop kanalen.
Door Magento’s goede  innovatieve administratie opties, krachtige marketing tools en SEO optimalisatie kunnen online verkopers een krachtige site creëren, met een goede online winkel ervaring voor klanten.  Met een Magento webshop kunnen verkopers zich aanpassen aan de precieze wensen van zijn klanten en inspelen op de markt. Magento is een het snelst groeiende eCommerce platform met meer dan 1.000.000 downloads.

Voordelen van Magento zijn dat men eenvoudig zelf producten aan het assortiment kan toevoegen. Ook kan een beheerder in één beheerderspanel verschillende webwinkels tegelijker beheren. Doordat Magento gebruik maakt van Open Source kunnen er ten alle tijden contentverbeteringen ontstaan.
Met Magento zijn er verschillende betaalmogelijkheden mogelijk, zo kan er bijvoorbeeld een Paypal betaalsysteem geïntegreerd worden. Voor Nederlandse webwinkeleigenaars is het ook makkelijk om iDeal te integreren. Het wordt de webwinkelier mogelijk gemaakt om zijn webshop in meerdere talen op te bouwen, daarnaast zijn er meerdere valutaeenheden in te voeren waardoor het makkelijk is om de internationale markt te betreden.  De administratie van de winkel is ook makkelijk bij te houden.
Ook de reporting suite van Magento is erg gebruiksvriendelijk en uitgebreid. De reporting suite is geintegreerd met Google Analytics en geeft de webwinkelier een goed verkoop overzicht. RSS feeds kunnen worden geintegreerd bij nieuwe orders, daarnaast kunnen er reports worden gedraaid van bijvoorbeeld: best verkochte produkt, producten die laag in voorraad zijn, zoek termen en ‘best viewed product’.