Wat je moet weten voordat je met WordPress aan de slag gaat

Als je een eigen website wilt maken, kom je na wat Googlen al snel uit bij het programma WordPress. Met WordPress kun je vrij gemakkelijk en snel een website bouwen, zonder dat je veel kennis hoeft te hebben. En het leuke is; het is helemaal gratis. Erg handig voor kleine ondernemers of als je gewoon eens iets uit wilt proberen. Maar voordat je aan de slag gaat, moet je wel een paar dingen weten over WordPress.

Verschillende thema’s

Bij WordPress kun je kiezen uit heel veel verschillende thema’s. Wil je bijvoorbeeld een blog beginnen? Dan zijn er speciale blog thema’s. Of wil je een zakelijke website beginnen? Kies dan voor een van de vele zakelijke thema’s.

Er zijn gratis thema’s, maar er zijn ook soorten waarvoor je moet betalen. Met de betaalde WordPress Premium thema’s heb je de keuze uit meer en kwalitatief betere thema’s. Je kunt de inhoud natuurlijk helemaal zelf aanpassen, maar je krijgt wel hulp als er bijvoorbeeld iets mis is met het thema of als je hulp nodig hebt bij een bepaald onderdeel.

Plugins

Als je een WordPress thema hebt gekozen, is het verstandig om plugins aan je website toe te voegen. Plugins zijn als het ware kleine stukjes software. Met deze software kun je functies aan je website toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan social media icoontjes of een contactformulier. Ook bij plugins geldt dat er gratis en betaalde varianten zijn. Met de gratis plugins kom je al een heel eind. Vaak bieden deze gratis plugins een betaalde versie aan, zodat je nog meer functies kunt gebruiken. Op de plugin pagina van WordPress download je de plugins en kan je ze eventueel later uitbreiden.

Afbeeldingen op de website

Wat is een website zonder afbeeldingen? Bij het toevoegen van afbeeldingen op een WordPress website moet je wel aan een aantal dingen denken. Bijvoorbeeld de afmetingen van de afbeeldingen. Het is het mooist als de afbeeldingen allemaal hetzelfde formaat hebben. Ook moet je weten welke afbeeldingen je mag gebruiken op jouw website. Je mag namelijk alleen foto’s van jezelf of zonder rechten gebruiken. Wil jij meer weten over WordPress. Op internet kun je verschillende WordPress handleidingen vinden. Deze helpen je een stukje op weg bij het beginnen van je eigen website.