Natuurlijke werkhouding met een zadelkruk

Wanneer je veel tijd op kantoor achter een bureau doorbrengt is het erg belangrijk om een goede werkhouding te hebben. Er zijn namelijk steeds meer mensen die door lang in één en dezelfde houding te werken last krijgen van vervelende nek- en rugklachten. Door het gebruik van een ergonomische zadelkruk kom je automatisch in de goede houding, waardoor veel klachten voorkomen kunnen worden.

Wat is een zadelkruk precies?

Bijna iedereen kent de zogenaamde zadelkruk wel, ze worden namelijk al jarenlang gebruikt bij kapsalons, schoonheidssalons en tandartspraktijken. In principe is de zadelkruk het beste te omschrijven als een kruk op wielen. Er zijn echter ook modellen die met glijdoppen uitgevoerd worden. Wat opmerkelijk is voor de zadelkruk is dat ze voorzien zijn van een speciale zadelzitting. De zadelzitting wordt voorzien van een ergonomische vorm, waardoor u in een natuurlijke en actieve werkhouding zit. Hierbij komen de bekken in een goede positie te staan en wordt het voorkomen dat de bovenbenen bekneld raken.

Een ergonomische zadelkruk wordt normaal gesproken voorzien van een traploos instelbare gasveer, waardoor de juiste zithoogte ingesteld kan worden. Hierbij zit er vaak een hendel onder de zadelzitting waardoor de hoogte handmatig ingesteld kan worden. Duurdere modellen worden ook wel eens van een voetbediening voorzien om hiermee de hoogte aan te passen. Dit wordt vaak toegepast bij beroepen waarbij men de handen moet vrijhouden voor bepaalde werkzaamheden. Ook bij beroepen waar hygiëne belangrijk is, is het handig om een voetbediening te hebben. Een goede stevige basis voor een zadelkruk bestaat uit een sterk voetkruis met vijf tenen.

Gebruik van zadelkrukken

De zadelkruk lijkt in steeds meer sectoren bij verschillende beroepen populair te worden omdat steeds meer mensen zich de voordelen van zadelkrukken realiseren. Omdat je door de ergonomische zadelzitting automatisch in de juiste houding komt te zitten, kunnen veel vervelende nek- en rugklachten voorkomen worden. In vele verschillende beroepsgroepen wordt gebruik gemaakt van zadelkrukken waaronder:

  • Kantoren
  • Scholen
  • Kapsalons
  • Kinderdagverblijven
  • Tandartspraktijken
  • Schoonheidssalons met een beauty arrangement
  • Zorginstellingen
  • Winkels

Natuurlijk zijn er op het gebied van zadelkrukken verschillende modellen van verschillende fabrikanten, waarbij de één van betere kwaliteit is dan de andere. let er bij de aanschaf op dat u een stevige en comfortabele zitting heeft en dat de basis vervaardigd is van stevig en betrouwbaar materiaal. Daarnaast is het bij het kopen van een zadelkruk  het belangrijk om goed op de afmetingen te letten. Normaal gesproken heeft u de keus uit 3 verschillende groottes, waarbij men moet letten op de lichaamslengte voor de persoon waarvoor de zadelkruk is bestemd. Hierbij maakt met onderscheid tussen mensen tot 170cm, tussen 170 en 185 cm en vanaf 185 cm. Al deze zadelkrukken zijn natuurlijk zelf ook in hoogte te verstellen.

Online zadelkrukken kopen

Zoals vele zaken kunt u een zadelkruk ook online aanschaffen. Er zijn verschillende aanbieders, waarbij u verschillende modellen in allerlei prijsklassen vindt. Bij zadelkruknederland.nl vind u verschillende modellen, welke allen in verschillende groottes worden geleverd. Tevens bieden zij de mogelijkheid om verschillende onderdelen los te bestellen. Wanneer door regelmatig gebruik de wieltjes of de zitting verslijten, is het makkelijk om deze apart bij te bestellen, zonder daarvoor een compleet nieuwe zadelkruk te bestellen. Zadelkrukken worden tevens ook regelmatig gebruikt bij revalidatieprocessen, daarvoor biedt zadelkruknederland.nl ook mogelijkheden om zadelkrukken te huren. U huurt al een zadelkruk vanaf €0,85 per dag!