Ondernemen Breda

Ondernemen in Breda

Beneluxering

Beneluxering is het woord dat recent de Dikke van Dale nog heeft gehaald en betekend dat bedrijven hun hoofdkantoor niet meer in ieder apart land van de benelux plaatsen maar zorgen voor één hoofdkantoor welke dit gebied bediend. In de Noord/Brabantse plaats Breda is dit een gevleugeld begrip geworden. Zij spelen hier namelijk juist op in en brengen vooral de kostenvermindering wat betreft personeel en huisvesting naar voren. Eén huisvesting zorgt daarnaast ook voor meer efficiënter werk.

Tevreden ondernemers in Breda

Dat veel ondernemers met eventueel hoofdkantoor en al naar de Brabantse stad Breda trekken is niet zo vreemd te noemen. De ondernemers doe zich nu gevestigd hebben in Breda, waarvan velen te vinden in de bedrijvengids Breda,  zijn namelijk bovengemiddeld tevreden met het vestigingsklimaat in deze stad. In een onderzoek werden 21 verschillende steden onderzocht, zij werden onderzocht op vijf verschillende thema’s: beschikbaarheid van personeel, bereikbaarheid, aanbod van werklocaties, kwaliteit van het leven en de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening. Breda eindigde in dit onderzoek, samen met Tilburg en Utrecht, op de gedeelde vierde plaats.

Perfecte ligging Breda

De perfecte ligging van Breda in de grenszone van Nederland en België ideaal, ook ligt het in de hoek ‘Amsterdam-Parijs-frankfurt’ en ligt Breda precies tussen de twee wereldhavens van Rotterdam en Antwerpen. Door deze geografische ligging vestigen internationale bedrijven zich graag in Breda. Andersom is het ook een verdienste van gemeente Breda, iets waar zij nog altijd sterk op hameren. Het is namelijk voor de regio Breda van groot belang dat de bedrijven in Breda onderdak kunnen blijven vinden Hierdoor is het ook belangrijk om bedrijventerreinen in Breda en omgeving klaar te maken voor de toekomst.  Herontwikkeling en  het creeëren van nieuwe bedrijventerreinen aan de rand van Breda staan dan ook hoog op de agenda bij de Bredase gemeente. Door goede bereikbare bedrijventerreinen met goede voorzieningen aan te bieden kan Breda een goede kwaliteitsslag maken.