Ondernemers en financiën

Als ondernemer moet je tegenwoordig van alle markten thuis zijn. In welk vakgebied je je ook bevindt, je moet niet alleen kennis hebben van de inhoudelijke kant van je werk, maar ook van een scala aan administratieve, fiscale en financiële zaken eromheen. Je moet als ondernemer belastingaangifte doen voor de omzetbelasting, je moet een boekhouding voeren en een jaarrekening opstellen. Om al deze zaken tot een goed einde te brengen, is het van groot belang om je administratie strak op orde te hebben. Maar dat is voor veel ondernemers makkelijker gezegd dan gedaan, want waar moet je de tijd vandaan halen? Je bent immers al zo druk met alle andere aspecten van je bedrijf. Deadlines die gehaald moeten worden, klantencontacten die onderhouden moeten worden; er is altijd genoeg te doen.

 

De boekhouding op orde

Dat is waar accountantskantoor IBEO om de hoek komt kijken. Deze accountants, fiscalisten en adviseurs weten precies hoe het werkt als je ondernemer bent. Altijd druk zijn en hard werken, waardoor de boekhouding er vaak een beetje bij inschiet. En toch moet het gebeuren, want zonder een gezonde financiële basis heeft je bedrijf geen zekere toekomst. Je kunt daarom een boekhouder van IBEO inschakelen om deze kant van je bedrijf van je over te nemen. Dat scheelt een berg werk, zodat je zelf je aandacht op andere zaken kunt richten. Bovendien kan de boekhouder het financiële werk waarschijnlijk een stuk sneller dan jij zelf, omdat hij of zij er nu eenmaal in gespecialiseerd is.

 

De kosten terugverdienen

Vaak willen ondernemers de boekhouding en belastingaangiftes zelf doen, omdat ze een boekhouder te duur vinden. Toch blijkt dit in de praktijk vaak mee te vallen. Een boekhouder weet precies wat er wel niet kan op fiscaal gebied en kan er daardoor voor zorgen dat je niet te veel belasting betaalt. Bovendien krijg je zelf een hoop tijd terug als je een boekhouder inzet. Die tijd kun je weer gebruiken om nieuwe klanten te werven of extra opdrachten aan te nemen. De kosten van een boekhouder verdien je daarom vaak snel weer terug. IBEO heeft kantoren in verschillende steden. Voor een Boekhouder Amsterdam kun je terecht bij IBEO, maar ook ondernemers uit andere delen van het land kunnen bij IBEO een deskundige boekhouder vinden.