Parkeren als ZZP’er

Wanneer je als zzp’er werkt, wil je het liefst zo min mogelijk tijd besteden aan betalen van parkeergeld, wat je natuurlijk nog minder doet is het betalen van parkeerboetes. Daarom is het belangrijk om het betalen van je parkeerbonnen goed op orde te hebben. Voor het terugvorderen van de btw is het echter wel makkelijk om een duidelijk overzicht te hebben van de gemaakte parkeerkosten. Er zijn verschillende aanbieders die dit voor je uit handen kunnen nemen. Door bij een aanbieder zoals Yellowbrick een abonnement af te sluiten kun je maandelijks een factuur krijgen zodat je de bonnetjes netjes bij elkaar in een overzicht hebt.

parkeren

Betaal voor de juiste tijd

Met een abonnement van Yellowbrik kun je zowel op straat, bij Q-park garages als op Schiphol parkeren. Het gemakkelijke is dat je niet meer bij een parkeerautomaat hoeft te betalen, of een parkeerbon in je auto moet leggen. Je kunt via een mobiele app namelijk de tijd starten bij aanvang en wanneer je wegrijdt weer stoppen. Hierdoor betaal je precies de tijd die je daadwerkelijk hebt geparkeerd. Wanneer je als zzp’er op een zakelijke afspraak gaat en je moet betalen bij een parkeermeter, dan gooi je er al snel teveel geld in omdat je niet weet hoe lang de afspraak gaat duren. Het is ook zo wat om de afspraak halverwege af te kappen omdat je niet genoeg in de meter hebt gedaan. Deze problemen kunnen met deze app allemaal voorkomen worden. Wil je parkeren in Amsterdam? Dan zoekt de app tevens de goedkoopste en dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid. Wil je bij een Q-park garage parkeren, dan kun je met de P+ pas direct de garage of het parkeerterrein afreiden, de betaling zal namelijk pas achteraf plaatsvinden.

Als ondernemer is het via deze vorm van betalen een stuk makkelijker om BTW voordeel te behalen. Wanneer je bijvoorbeeld bij Q-park parkeert ontvang je bij betaling met een reguliere betaalpas geen BTW specificatie, wanneer je dat met een speciale P+ pas doet, kan dat wel, waardoor de BTW eenvoudiger teruggevraagd kan worden.

Wanneer je een nieuwe of andere auto rijdt, kun je in de app eenvoudig het kenteken wijzigen. Dit werkt normaal gesproken per sms. Er zijn zelfs mogelijkheden om bezoekers via jouw parkeerabonnement te laten parkeren.