Start een eigen klusbedrijf

U doet al jaren klussen voor uzelf en de mensen om u heen die u gemakkelijk afgaan. Dat kan schilderwerk zijn waar u in uitblinkt, het timmervak heeft voor u geen verrassingen meer of tegels zetten en muurtjes metselen is in een handomdraai gebeurd. Wellicht vindt u zichzelf wel bovengemiddeld netjes werken afleveren.

Voordelen van ondernemen

Nu u al die jaren geklust hebt zonder er iets mee te verdienen, bent u ook nieuwsgierig of u er misschien wat mee kan verdienen. Dat kan heel gemakkelijk. Als zelfstandige klusser ben je erg aantrekkelijk voor aannemers en voor grotere klusbedrijven.

Ér zijn een hoop klusbedrijven die u als nieuwe ZZP’er graag een plekje bieden. Hier bestaat dan vaak de mogelijkheid als zelfstandig ondernemer uw bedrijf te runnen, maar wel onder de naam van een groter bedrijf. Pluspunten zijn de vele contacten die u meteen heeft. Netwerken is niet meer nodig als er voor een groter bedrijf gewerkt wordt. Ook ben je eigen ondernemer, wat betekent dat je baas bent over je eigen tijd en je eigen inkomen beheert.

Bovendien kan een moederbedrijf klussen aanbieden en doen banken minder lastig als je een lening nodig hebt.

Regels voor de professionele klusser

Zodra u als professioneel klusser aan de slag gaat, heeft u te maken met de RI&E, de veiligheidsregels en richtlijnen die verschillende vakbonden en de overheid samen hebben opgesteld.

8280122080_ebfd331f4b[1]Waar u vroeger klussen deed op uw manier, moet u zich nu aan een hoop regels houden. Zo is het eerste dat u moet doen, veiligheidskleding aanschaffen. Zorgt u als zelfstandige klusser ervoor dat u allerlei soorten beschermende kleding aangeschaft hebt, mocht u met een controle te maken krijgen. Iedere andere klus en omstandigheid vraagt om andere beschermende middelen. Standaard zijn beschermende en stevige schoenen, een werkbroek en bovenkleding die tegen de koud en regen beschermt. Daarnaast is het altijd verstandig om een veiligheidsbril op zak te hebben, evenals een paar handschoenen en gehoorbescherming van engelbert-strauss.

Heeft u al deze spullen bij u, dan kunt  met een gerust hart beginnen aan uw eerste klus als zelfstandig ondernemer!