Steenkorven, de nieuwe trend in de tuin

 1. De trend van het Moment

De steenkorven, ook wel schanskorven genoemd, zijn dit jaar dé trend in erfafscheiding en tuininrichting. Ze worden steeds vaker toegepast, omdat ze vooral snel en gemakkelijk zijn te plaatsen en afhankelijk van de vulling ook nog eens zeer decoratief zijn. Steenkorven zijn metalen korven die met zogenaamde breukstenen gevuld worden. De toepassingen zijn veelzijdig en de korven zijn in vele maten en afmetingen te verkrijgen.

  1. Steenkorven, duurzame kwaliteit

Als u kiest voor de toepassing van steenkorven in uw woning of tuin, dan kiest u voor een duurzame oplossing. De korven zijn gemaakt van thermisch verzinkt staal, zodat ze goed bestand zijn tegen weer en wind. Door gebruik te maken van de verschillende typen en kleuren breukstenen, zijn zeer mooie en decoratieve effecten te verkrijgen. Een milieuvriendelijke en onderhoudsvrije oplossing.

Het plaatsen van de steenkorven is vrij eenvoudig. Voor het plaatsen van korven met slechts een geringe hoogte (tot ongeveer 1 meter hoog en 30 centimeter breed), hoeft u geen voorzorgen te nemen. Uiteraard moeten de korven op een stevige ondergrond staan, zodat ze niet verzakken. Voor de hogere korven is een verankering met palen nodig. Als de palen in de grond verankerd staan, worden de korven er overheen geplaatst, waarna deze met de stenen worden gevuld. Er komt geen metselwerk aan te pas.

  1. Steenkorven in de tuin

We zeiden het al: de steenkorf is zeer geschikt voor het maken van een erfafscheiding of schutting. In de tuinen worden ze ook steeds vaker gebruikt om bijvoorbeeld terrassen met hoogteverschillen aan te leggen. De korven kunnen snel en op een speelse wijze in uw tuin worden toegepast, bijvoorbeeld voor het afscheiden van gedeeltes van de tuin, zodat er verschillende ‘zitjes’ ontstaan.

Het fijne van de steenkorven is dat gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen, waardoor ze in geen enkele tuin misstaan. U kunt tussen de stenen nog kleine rotsplantjes laten groeien, zodat het een nóg natuurlijker uitstraling krijgt. In principe kunnen de korven in alle denkbare vormen en afmetingen worden gemaakt. De mogelijkheden van de steenkorven zijn hierdoor oneindig, zeker als men dekorven met verschillende kleuren materiaal vult.

  1. Voor een goed advies

Bent u al een beetje enthousiast geworden? Neem gerust eens geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten staan u graag bij met een goed en vakkundig advies, zodat u de juiste beslissing kunt nemen. Nog even de voordelen van de steenkorven op een rijtje:

 • duurzaam
 • milieuvriendelijk
 • snelle plaatsing
 • eenvoudige plaatsing
 • decoratief
 • onderhoudsvrij