Asides

Boekhouding voor zzp’ers

Iedere ondernemer dient zijn financiële zaken goed op orde te hebben. Echter is dit niet voor iedere ondernemer weggelegd. De groep zzp’ers stijgt ieder jaar en juist in deze groep zitten veel ondernemers die helpende hand kunnen gebruiken als het gaat om boekhouding. Als ondernemer krijg je namelijk te maken met o.a. omzetbelasting, inkomensbelasting, opstellen jaarrekening en in sommige gevallen salarisadministratie. Allemaal zaken die bij het ondernemerschap komen kijken.

Boekhouding (gedeeltelijk) uitbesteden

Als ondernemer kunt u ervoor kiezen om de boekhouding gedeeltelijk of helemaal uit te besteden. Veel (startende) ondernemers doen in het begin hun boekhouding zelf om zo kosten te besparen. Een logische gedachte, maar niet per definitie waar. Wanneer u uw boekhouding namelijk laat uitbesteden door een ZZP boekhouder, dan zorgt dit direct voor een enorme tijdbesparing. Kostbare tijd die u kunt inzetten voor uw onderneming. Wilt u toch zelf controle houden over uw boekhouding, dan is het ook mogelijk om uw boekhouding gedeeltelijk uit te besteden. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de omzetbelasting zelf te doen en de jaarrekening door een boekhouder te laten opstellen.

Optimale fiscale winst

Een ander belangrijk voordeel voor het inschakelen van een boekhouder voor zzp’ers is dat de boekhouder specialist is in zijn of har vakgebied. De boekhouder is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en zorgt zo dat u optimaal gebruik maakt van de aftrekposten waar u als ondernemer recht op heeft. Zo zorgt u dat u een optimale fiscale winst genereerd bij de Belastingdienst. Zeker in deze tijd, waar de regel- en wetgeving constant veranderd is het verstandig om een boekhouder of fiscaal adviseur in te schakelen.

 

debiteurenbeheer uit handen geven

Snel starten: Een eigen zaak beginnen

Wanneer je een onderneming wilt gaan starten, zijn er een hoop zaken waar je op zult moeten gaan letten. Op deze site zullen er regelmatig artikelen verschijnen die betrekking hebben op starten van een bedrijf. Naast algemene zaken rondom dit onderwerp, zullen er tips worden gepost en zal er ook aandacht worden besteed aan het nieuws.

Een ondernemersplan schrijven

Heb je een gat in de markt gevonden? Ga je eindelijk de knoop doorhakken om voor jezelf te beginnen? Start met het schrijven van een gedegen ondernemingsplan. In dit businessplan omschrijf je al jouw plannen en worden je ideeën concreet.

Wat is een ondernemingsplan?

Het ondernemingsplan is bedoeld om al u plannen duidelijk op een rij te zetten. Beantwoordt vragen zoals: Welke doelen stel ik mezelf? Wat wordt mijn vestigingsplaats? Wat wordt mijn plan van aanpak? Hoe kom ik aan klanten? Heb ik vreemd vermogen nodig om te starten, etc.

Wat is het nut van een ondernemingsplan?

Een ondernemingsplan geeft je inzicht in de haalbaarheid om te slagen als ondernemer. Daarnaast kan je het plan gebruiken om eventueel een krediet aan te vragen bij een bank. Als je zelf geen zin, tijd of ervaring hebt om een goed ondernemingsplan te schrijven, kan je een gespecialiseerd bureau inschakelen. Zij schrijven samen met jouw het ondernemingsplan met als doel een lening af te sluiten bij de bank. Vaak gebeurt dit op no cure no pay basis. Zodra de lening rond is, verdient het bureau een percentage van het krediet.