Verhuizen van kantoorruimte

Als ondernemer krijg je er vroeg of laat mee te maken; verhuizen. Door nieuwe bedrijfsmogelijkheden, groei, krimp of overname wordt het ene kantoor ingeruild voor het andere. En zeker in tijden van crisis kiezen veel ondernemers voor flexibele contracten om de kosten in de gaten te houden, met als gevolg dat er vaker verhuisd wordt.

Ons bedrijf is inmiddels 4 keer verhuisd in de afgelopen 6 jaar. De eerste 2 keer omdat we groeiden en daarna om kosten te verminderen. Zo huren we flexibel tegen gunstige tarieven maar duikt iemand onder die tarieven dan kunnen we direct weer onze spullen pakken. Het uit- en in elkaar zetten van spullen kost je een dagje maar als je zoals wij werkt vanuit de cloud, valt het voor de rest wel mee. Werkend internet is het belangrijkste.

Spullen opslaan

Waar wij vooral mee zaten, is het vervoer en opslag van spullen die even niet meer nodig zijn. We huren nu deels gemeubileerd en wilden onze oude meubels niet wegdoen.  Een busje huren naar de meubelopslag rijden was vaak de manier van werken. Dit was best prijzig en erg arbeidsintensief. Maar dit kan ook simpeler. Via een relatie kwamen we toen bij PickupBox uit. Dit bedrijf biedt tijdelijke opslag aan met haal- en brengservice. Een absolute aanrader.

De prijzen zijn lager dan wanneer je los een busje moet huren en los een contract voor tijdelijke opslag aangaat.

Telefoon

Een beginnersfout, maar we hadden een telefoonnummer van de huurder toebedeeld gekregen en bij verhuizing was het meenemen van dit nummer (porteren) lastig. Hierbij moesten we dus een nieuwe nummer nemen voor het nieuwe pand en externe communicatie wijzigen. Dit doe je eens en nooit meer. We maken sindsdien gebruik van VoIP oplossingen om nummer lokatie-onafhankelijk te kunnen gebruiken. Belcentrale is zo’n bedrijf.

Nieuwe kantoorruimte

Niet geheel onbelangrijk natuurlijk maar in deze tijd is er een overschot aan ruimte en moet je je best doen geen kantoorruimte te vinden. Misschien, als er in toekomst weer schaarste ontstaat, is er meer behoefte aan concepten als Bedrijfspand.com of Brickbee.nl. Op deze site kan bedrijfsruimte worden gezocht per stad.