Verzekerd je bedrijf beginnen

Je weet het zeker: je gaat voor jezelf beginnen. Je hebt veel ervaring opgedaan binnen andere bedrijven en nu is het tijd om de touwtjes in eigen handen te nemen. Je beschikt over een duidelijke missie en visie en je weet precies waar jouw sterktes en zwaktes zitten. Het kan ook zijn dat jij overtuigd bent dat je een gat in de markt hebt gevonden. Jouw idee en uitvinding gaat iedereen omver blazen. Eén ding is in ieder geval zeker: je zit vol enthousiasme en je wilt het liefst meteen beginnen. Een kantoorruimte, een e-mail adres, klanten, er is genoeg waar je aan moet denken als je begint. Waar je vaak niet aan denkt, is het afsluiten van de juiste verzekeringen. Verzekeringen worden vaak als onbelangrijk beschouwd, maar niks is minder waar. Juist als ondernemer moet je goed nadenken over de verzekeringen die je afsluit.

Verzekeringen

Premies, premies en nog meer premies. Je wordt er helemaal gek van en je ziet door de bomen het bos niet meer. Met het afsluiten van zakelijke verzekeringen moet je rekening houden met de branche waarin je werkt. Elke branche en ook elke ondernemer is verschillend. Afhankelijk van je situatie, sluit je verzekeringen af. Iemand in de bouw heeft namelijk meer kans om arbeidsongeschikt te raken dan iemand die elke dag achter de computer zit. Over dit soort dingen moet dus nagedacht worden. Een aantal zakelijke verzekeringen die belangrijk zijn voor jou en jouw bedrijf zijn:

  • bedrijfsaansprakelijkheid
  • goederen en inventaris
  • pensioen
  • rechtsbijstand
  • arbeidsongeschiktheid
  • persoonlijke verzekeringen.

Advies

Als beginnende ondernemer wil jij je natuurlijk het liefst bezig houden met waar je goed in bent. Je wilt ondernemen en jouw bedrijf tot een succes maken. Het is een fijner gevoel wanneer je weet dat alles rondom jou en je bedrijf goed geregeld is. Je doet er daarom verstandig aan om advies in te winnen over de verzekeringen die je af moet sluiten. Een onafhankelijk advies bureau helpt jou met deze zaken, zodat jij je kunt storten op je werk. Mocht er iets gebeuren dan weet jij dat je alles goed hebt geregeld en dat is wel zo geruststellend.