Virtual reality workshop met geleidehonden in 360 virtual reality tour

Heb jij iemand in je naaste omgeving die de hulp van een geleidehond niet kan missen? Dan is het nu mogelijk om met behulp van 360 reality tour een workshop te volgen met een geleidehond. In combinatie met een VR-bril kun je nu meekijken met iemand die gespecialiseerd is in het trainen van een geleidehond. Doordat de technologie veranderd passen steeds meer instanties zich hierop aan. Vanaf nu kun je meekijken hoe de trainer de hond aanleert om situaties in te schatten en hulp te bieden daar waar de hond kan. Een prachtig initiatief!

Virtuele realiteit beleven

Doordat de VR-bril een 360 effect heeft kun je de virtuele realiteit beleven. Er zijn veel mensen die verbaasd zijn over het feit wat een geleidehond betekent voor iemand die het nodig heeft. Vaak als mensen met eigen ogen hebben gezien wat een geleidehond kan, zijn ze overtuigd van het doel van een cursus. Door middel van een virtual reality cursus is het nu mogelijk om als buitenstaander een keer mee te kijken hoe het allemaal in zijn werk gaat. Wanneer je deze cursus bekijkt is het net alsof je er zelf bij bent. Je kunt zien hoe de hond helpt oversteken, benarde straten ontwijkt of hoe het de kassa vindt in de supermarkt. Dit zijn de kleine dingen die een geleidehond doet. Maar dit is niet het enige, een geleidehond is voor sommige mensen onmisbaar en het is daarom van groot belang dat deze honden worden getraind. Nu het mogelijk is om op deze manier een cursus te volgen wordt het toegankelijker voor mensen om het te gaan doen.

Meekijken waar je wilt

Het grote voordeel een virtual reality bril is dat je hem op kunt doen waar je maar wilt en hierdoor ook kunt meekijken waar je maar wilt. Of je nu thuis bent of pauze hebt op werk. De bril kan worden op gedaan en de cursus kan worden hervat. Via deze manier kun de cursus echt beleven. Met deze ontwikkeling wordt er gehoopt dat er meer mensen zich aanmelden voor een cursus zodat er meer geleidehonden kunnen worden getraind. De cursus is online aan te vragen en vervolgens makkelijk te bekijken door middel van een VR-bril. Op dit moment zijn er meerdere organisaties die de cursus aanbieden en ondersteunen.

De toekomst bied hulp

Door deze ontwikkeling in de technologie wordt er gemakkelijker om de cursus te volgen. De toekomst biedt daarom hulp. Naast een cursus voor een geleidehond zal het in de toekomst zonder twijfel ook mogelijk worden om meerdere cursussen te volgen via een virtual reality tour. Het doel van deze tour is om mensen bewust te laten worden wat een cursus inhoud en wat er mee te behalen is. Cursussen op dit gebied zorgt er namelijk voor dat er meer mensen komen die hulp kunnen bieden.

Twijfel niet en begin ook een cursus!

Ook jij kunt helpen op dit gebied. Twijfel daarom niet langer en begin ook een cursus geleidehond. Zo beschik jij over de capaciteit om een geleidehond te trainen die vandaag de dag zo hard nodig zijn. Heb je geen virtual reality bril? Geen zorgen, deze zijn makkelijk te huren. En naast huren is een optie tot koop geen verkeerde keuze. Naast een cursus volgen is er veel mogelijk met een virtual reality bril. Wanneer je kiest om de cursus te volgen neemt de bril je mee naar de drukke straten in onze hoofdstad. Door middel van hologrammen wordt het drukke verkeer geprojecteerd zodat je het echt kunt beleven. Na wat gewenning schakelt de bril over naar een stand waarin het weergeeft wat een persoon ervaart met een beperkt zicht. Voor veel mensen die dit nog nooit hebben ervaren is het indrukwekkend hoe een geleidehond een persoon in kwestie door de drukte heen kan leiden. Door middel van commando’s weet de hond wat het moet doen. Al met en al een zeer leerzame cursus die op een leuke en leerzame manier ervaren kan worden!