Kilometerregistratie? Waarom?

Waarom zou je als ondernemer gebruik maken van een kilometerregistratie systeem? Een kilometerregistratie systeem heeft voor ondernemers verschillende voordelen. Lees hier over de voordelen van een kilometerregistratiesysteem.

Met een kilometerregistratie systeem van Cartracker wordt elke 5 seconde de locatie van het voertuig vastgelegd, ook worden deze systemen door de Belastingdienst goedgekeurd, waardoor de administratie van de gereden kilometers een stuk gemakkelijker wordt. Het registreren van gereden kilometers verloopt daarom geheel automatisch.

Accuraatkilometerregistratie systeem

Een kilometerregistratie systeem is erg accuraat, en heeft een maximale afwijking van 2% van de werkelijk gereden afstand. Hierdoor is het kilometerregistratie veel nauwkeuriger dan een kilometerteller met een GPS systeem. De Belastingdienst stelt steeds strengere eisen op het gebied van kilometerregistratie, waar het kilometerregistratie systeem van cartracker aan voldoet. Het systeem werd onlangs door het onafhankelijke Keurmerk RitRegistratieSysteem goedgekeurd. Het voordeel is dat men het risico op een boete of naheffing volledig kan uitsluiten.

Met het kilometerregistratiesysteem worden de kilometers per auto, per medewerker en per rit geheel automatisch geregistreerd. De rapportages kunnen met een simpele druk op de knop aangemaakt worden. Ook het invoeren van de kilometerregistratie bij de Belastingdienst is makkelijk te verwerken met het systeem van Cartracker. Er zijn momenteel 11 kilometer registratie systemen op de markt welke het keurmerk RitRegistratieSystemen hebben verkregen, waarvan Cartracker er 1 is.

Efficientie

Met het invoeren van een kilometerregistratie systeem kan de efficientie van een onderneming worden vergroot. Het systeem kan er indirect voor zorgen dat er op brandstof wordt bespaard. Het systeem geeft inzicht in rijgedrag, waardoor de ondernemer mensen kan aanspreken op het rijgedrag om zo zuiniger te rijden. Ook kan er door het kilometerregistratie systeem een beter inzicht worden verkregen in de planning, wanneer de ritten beter kunnen worden gepland, kan er ook efficiënter worden omgegaan met het wagenpark. Naast het verminderen van de kosten, kan er ook een vermindering van CO2 uitstoot gerealiseerd worden.