Wat is een beeldbank?

Een Online beeldbank is een verzameling of database waarbij men online toegang heeft tot beeldmateriaal zoals foto’s, dia’s en filmopnames. Beeldbanken worden vaak gebruikt door uitgevers, journalisten, televisieprogramma’s en websitebouwers.

Voordelen beeldbank

Het voordeel van een online beeldbank is dat men altijd toegang heeft tot veel beeldmateriaal dat normaal moeilijk te vinden is. Denk hierbij ook aan historisch materiaal. Met een online beeldbank heeft men direct toegang en kan men de gewenste beelden zoeken door verschillende eigenschappen in te voeren. Zoals het genre, de locatie of het jaartal. Vrijwel alle beelden zijn auteursrechtelijk beschermd. Je moet dus vaak betalen om het fotomateriaal via een beeldbank te gebruiken. Je weet dus zeker dat het gebruik van de beelden legaal is.

Met een online beeld bank kunt u heel makkelijk media verzamelen, zo kunt u meerdere bestanden tegelijk selecteren en uploaden. U kunt hierbij een hele map of aparte bestanden toevoegen en snel categoriseren en slim taggen. Het gaat hierbij om allerlei formats van bestanden die in een handige klik toegevoegd kunnen worden. Je hoeft zelfs maar één keer aan te geven onder welke brand en categorie de bestanden moeten vallen. Zo kunt u eigen collecties aanmaken en uw media beheren. De online beeldbank is een volledige self-service. Het toevoegen van andere gebruikers, nieuwe brands of categorieën is allemaal online te doen!

  • Altijd toegankelijk
  • Zeer veel (historisch) beeldmateriaal
  • Eenvoudig en praktisch zoeken
  • Geen gevaar op illegaal gebruik
  • Gebruiksvriendelijk categoriseren

Vooral voor groeiende merken en mediabureaus is het goed om te weten dat de online beeldbank direct mee kan groeien met het bestand. Het toevoegen van een nieuwe brand of subcategorie kan door Admin-gebruikers gedaan worden. Je hebt hierbij een eenvoudig zicht op wat andere gebruikers doen en welke bestanden worden gedownload. Van alle bestanden wordt bijgehouden door wie en wanneer ze gedownload worden. Ook de statistieken van de online beeldbank worden zichtbaar gemaakt, dit is een handig overzicht van de status van de beeldbank. Wat zijn de populairste bestanden? Welk type media wordt het vaakst gedownload? Hoeveel ruimte wordt gebruikt? Wat is een beeldbank?

Hoe verzamel ik bestanden?

Het is erg makkelijk en snel om je verzameling met goede foto’s eerst online op te slaan en te categoriseren. Daarna kan je de mooiste foto’s selecteren, downloaden en betalen.  Zo biedt shutterstock.com de mogelijkheid eerst foto’s op te slaan in een “lichtbak”. Je kunt meerdere lichtbakken creëren.  Voor afzonderlijke projecten of thema’s bijvoorbeeld.

Met het maken van collecties heeft u snel de juiste mediabestanden bij elkaar. Als u bijvoorbeeld een aantal logo’s , foto’s en video’s voor een persbericht wilt gebruiken kunt u dat makkelijk bij elkaar voegen onder een collectie. U kunt deze collecties beheren en verspreiden waardoor de benodigde info voor het persbericht bijvoorbeeld makkelijk gedeeld kan worden met de drukkerij.

Wat is een beeldbank? Voorbeelden

archief.schooltv.nl/beeldbank
nationalebeeldbank.nl

shutterstock.com/nl

 Media vinden en verspreiden

Als je lichtbak eenmaal gevuld is kun je heel gemakkelijk je verzamelde media terug opzoeken maar ook heel erg handig verspreiden. Hier kun je een hoop tijd mee besparen. Je hoeft niet meer eindeloos te zoeken naar de map waar het bestandje in staat maar deze meteen met een klik vinden. De ontvanger kun je een nette link sturen naar de afbeelding. Dus geen gedoe meer met het converteren, zippen of unzippen van bepaalde bestanden maar heel simpel een bestand in een klik uploaden

Brand management Marketing

Brand management Marketing is de laatste jaren enorm veranderd als gevolg van de psychologische veranderingen van de consument. Niet alleen het merk, maar het hele pakket van emotie en gevoel welke daar bij hoort is nu belangrijk. Traditioneel management welke vooral om de functies en voordelen gaat is aan het veranderen. De basis blijft natuurlijk hetzelfde maar nu is ook het begrip gevoel een onderdeel welke niet meer over het hoofd gezien kan, en mag, worden.

De percepties en verenigingen van consumenten over merken gaan verder dan hun functionele eigenschappen en voordelen vaak symbolische kwaliteiten, vaak aangeduid als “Brand Image”. De herbeleving wordt een belangrijke factor . Elke productcategorie bevat natuurlijk specifieke eigenschappen die juist uitgelicht of ondergesneeuwd kunnen worden door de brand manager. Het feitelijke product dient daarnaast steeds meer los gezien te worden van het merk. Elk merk kan vallen en opstaan met een goede aanpak bij het vormen van een beeld bij de consument, hiervoor is dus brandmanagement nodig!

Identity management

Identity management is erg belangrijk voor een bedrijf of organisatie en er zijn dan ook vele manieren waarop de ‘identity gemanaged’ kan worden. Daarnaast zijn er ook weer honderden manieren waarop mensen dagelijks interactie zouden kunnen hebben met uw organisatie: mailing, advertenties, de website en visitekaartjes zijn slechts enkele voorbeelden. Dit zijn allemaal kansen om met uw potentiële klanten te communiceren en deze doelgroep te bexefnvloeden. En omdat interactie natuurlijk twee kanten op werkt is het zinnig om hier een goede en sterke invulling aa te geven. Een sterke identiteit, een sterk merk en een duidelijke doelgroep geeft een duidelijke positionering weer en daarmee kan een bedrijf zichzelf onderscheiden van zijn concurrenten.

Het managen van uw identiteit heeft te maken met vooral drie punten: het corporate design (waaronder de logo, inrichting en bijvoorbeeld bedrijfskleding) de corporate communicatie ( dit zijn veelal reclameadvertenties, commercials maar ook vacatures) en het corporate gedrag ( de tone-of-voice en de uitgedragen waarden en normen). Een mix van al deze ingrediënten is de Corporate Identity. Het managen en in het gareel houden van de Corporate Identity is het Identity management.

Beeldbank pdf

Wat is een beeldbank? In een sommige online beeldbanken kunt u o.a. PDF bestanden op slaan. Wat zijn PDF bestanden? PDF staat voor Portable Document Format en is een manier om elektronische documenten en formulieren uit te wisselen zonder dat deze van ‘gedaante’ veranderen als deze gereproduceerd worden.

Op het internet komt u vaak documenten in PDF formaat tegen, soms vindt u zelfs online vacatures in PDF. Deze bestanden kunnen op verschillende manieren gemaakt worden zoals bijvoorbeeld met Adobe Acrobat. Deze naam zal u waarschijnlijk erg bekend voorkomen omdat u PDF bestanden kunt lezen met de Adobe Acrobat Reader. Deze reader kunt u op vele paginas gratis downloaden, met de reader kunt u echter geen aanpassingen maken in het bestand en als u bijvoorbeeld wilt printen zal het bestand er precies uitkomen zoals u het op uw scherm ziet. Voor vele mensen is het wat lastiger om een een PDF bestand aan te maken met Adobe Acrobat daardoor gebruiken vele mensen een PDF converter waarmee u docementen zoals Word documenten makkelijk met een druk op een knop kunnen worden omgezet naar een PDF document.