Wat is het beste telefoonabonnement voor een ZZP’er?

In Nederland lijken er steeds meer ZZP’ers bij te komen. Veel mensen hebben geen zin meer om voor een baas te werken en willen graag zelf de touwtjes in handen nemen. Omdat het aantal ZZP’ers blijft groeien, beginnen veel zakelijke dienstverleners deze personen als een aparte groep te zien. Dat houdt in dat er bepaalde producten of diensten worden ontwikkeld die speciaal zijn bedoeld voor deze groep. Eén van die producten en diensten zijn de zakelijke telefoonabonnementen. Providers bieden abonnementen aan tegen scherpe tarieven die enkel zijn bedoeld voor de ZZP’er. Onder deze telefoonabonnementen zijn er verschillende opties mogelijk waar een ZZP’er uit kan kiezen. Laten we de twee populairste eens kort uitlichten.

Abonnement met smartphone

Het is algemeen bekend dat een ZZP’er niet zonder mobiele telefoon kan. Veel providers zijn zich daar ook van bewust en bieden abonnementen aan voor een scherpe prijs waar diegene ook een smartphone bij cadeau krijgt. Door zogenoemde ‘ZZP abonnementen’ aan te bieden hopen providers dat ze  ondernemers kunnen verleiden tot een aankoop. Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk van deze ondernemers te lokken met een goedkoop telefoonabonnement waarbij ze een gratis toestel krijgen. Of dit een verstandige keuze is hangt helemaal af van het contractduur en wat een ZZP’er gaat betalen. Geldt er bijvoorbeeld alleen belkorting voor de eerste zes maanden en betaalt iemand daarna de volle mep? Of is er sprake van een korting over de gehele periode en zit ik minimaal twee jaar vast aan de provider? Voor ZZP’ers is het goed om zulke vragen te stellen en uit te zoeken wat ze ervoor terug krijgen.

Sim only abonnement

Een ZZP’er kan ook overwegen om voor een sim only abonnement te gaan. Het voordeel daarvan is dat ze maandelijks niet zoveel geld kwijt zijn. Echter moet de ondernemer wel zelf het toestel betalen want deze wordt er niet bijgeleverd. Wellicht heeft iemand al een goede smartphone en is het nodig om een nieuwe aan te schaffen. In dat geval hoeft alleen maar een keuze worden gemaakt voor het abonnement. Sim only biedt dan de perfecte uitkomst.

Zit jij ook in dit schuitje en wil je graag een nieuwe zakelijk telefoonabonnement afsluiten? Bedenk dan in welke situatie jij je begeeft en kies op basis daarvan welk abonnement meer geschikt is voor jou.