Wat is een vaststellingsovereenkomst?

De vaststellingsovereenkomst is een bepaalde overeenkomst tussen 2 partijen waar zij een samen een bindende regeling treffen.  in veel gevallen gaat het een regeling tussen werkgever en werknemer. Het wordt vaak gebruikt om een geschil te voorkomen maar wordt het meest gebruikt om verschil tussen 2 partijen op te lossen. In die overeenkomst staan afspraken die door beide partijen zijn ondertekent die in werking treden bij een geschil of onzekerheid bijvoorbeeld. Bij overleg kan de overeenkomst worden opgesteld door een derde partij.

Wat zijn de voordelen van de overeenkomst?

De voordelen van de overeenkomst zijn eenvoudig te noemen. Echter zijn ze wel erg fijn als je behoefte hebt aan zekerheid. Door de overeenkomst heb je meer snelheid als je ontslag krijgt of hebt genomen gaat alles veel sneller omdat het al is opgenomen in de overeenkomst. De overeenkomst is eenvoudig vast te leggen dus scheelt dit enorm in kosten als je via de juridische weg je gelijk wilt halen. Als laatste is het lekker omdat je een zekere uitkomst hebt en altijd weet waar je

dus aan toe bent mocht de overeenkomst in werking treden.

Wat zijn de nadelen van de overeenkomst?

Met het aangaan van zo’n soort overeenkomst werk je in principe al gelijk mee met het ontslag van jezelf. Doorgaans zorgt de overeenkomst er namelijk voor dat er binnen een snelle tijd weer een einde kan worden gemaakt aan de arbeidsovereenkomst. De transitievergoeding daarnaast is alleen maar een kleine pleister op de wonden doordat je werkloos bent. Voor werkgevers is het lastig geworden om iemand met een vast dienstverband te ontslaan. De wet stelt lastige eisen aan de werkgever bij een vast contract waardoor dit voordeliger is voor de werknemer. Denk dus altijd goed na als je een werknemer bent en lees je goed in over wat er in de overeenkomst staat alvorens je de overeenkomst tekent. Het is ook slim om eerst ervoor te zorgen dat de juridische kant van de overeenkomst klopt.