Wat moet je regelen voor je personeel?

De economie begint weer langzaam te groeien en daar heeft ook de zakelijke markt profijt van. Door de economische groei is er weer meer mogelijk voor bedrijven en dat leidt tot een grotere vraag van personeel. Wellicht ga je voor het eerst personeel aannemen en weet je nog niet precies wat je voor je personeel dient te faciliteren. In dit artikel zullen we enkele tips geven waar je als werkgever tegenaan kan lopen!

Loonkosten
Houd er rekening mee dat personeel duur is. Naast het geld dat jouw werknemer op zijn rekening ontvangt, betaal je namelijk ook nog premies. Je kan hier denken aan loonbelasting, vakantiegeld, een dertiende maand, ziektekosten, scholing, pensioenfonds en reiskosten.

Faciliteiten
Welke faciliteiten je nodig hebt voor je personeel, hangt uiteraard af van het soort werk. Wanneer er voornamelijk op kantoor wordt gewerkt, mag een werknemer ervan uitgaan dat er een werkplek en een PC wordt geregeld door de werkgever. Is de werknemer een visitekaartje van het bedrijf en werkt diegene voornamelijk buiten de deur? Dan is het gebruikelijk om spullen te faciliteren waarmee de werknemer representatief kan overkomen. Hierbij kan gedacht worden aan een smartphone, een laptop of tablet en een auto van de zaak. Ook wanneer er intern veel wordt gecommuniceerd via de smartphone, dien je er zeker van te zijn dat al het personeel in bezit is van een smartphone. Bijvoorbeeld een iPhone wordt gezien als gebruiksvriendelijk en kan goed onderling communiceren. Echter is een iPhone niet goedkoop. Door de duurzaamheid van een iPhone, kan een gebruikte iPhone ook een prima uitkomst bieden om geld te besparen.

Verzekeringen
Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje en kan het ook gebeuren dat een werknemer iets overkomt, dan wel schade veroorzaakt. Hiervoor is het verstandig om maandelijks geld apart te zetten middels verzekeringen. Niet weg te denken verzekeringen voor bedrijven zijn onder andere een aansprakelijkheidsverzekering, ziekteverzuimverzekering en een (collectieve) ongevallenverzekering.