Webdesigner of marketeer voor je nieuwe website?

In de online marketingwereld is het aanbod van webdesigners en marketeers enorm. Je ziet door de bomen het bos niet meer met het aanbod van tegenwoordig. Maar wie moet je nou eigenlijk inschakelen voor een nieuwe website? Een webdesigner of een marketeer? Wij geven je in dit artikel antwoord op deze vraag en vertellen onze mening.

Bij het zoeken van een goede webdesigner is er een tip waar écht op gelet moet worden, namelijk: Zoek géén webdesigner maar een online marketeer!

Een webdesigner kan wel mooie websites maken, maar een website is veel meer dan een mooi of leuk visitekaartje. Je moet een website laten maken die jouw bedrijfsdoelen optimaal ondersteunt en bezoekers (potentiële klanten) actie laat ondernemen. Een ervaren en professionele online marketeer weet precies hoe die dit moet aanpakken om optimaal rendement uit jouw website te halen.

Webdesigners denken vaak enkel en alleen aan de vormgeving van de website, echter is een mooie website niet het enige doel. Je wilt bezoekers omzetten naar klanten. Meer klanten is meer omzet en dat is wat iedere ondernemer wil.

Op het moment dat je een online marketeer je website laat maken heeft de website een functie en wordt het goed gevonden in de zoekmachines. Ook marketingcampagnes kunnen in de toekomst gemakkelijk opgepakt worden door dezelfde persoon die exact weet wat er moet gebeuren om een online succes te creëren.